Τηλεδιάσκεψη των ευρωβουλευτών της ΝΔ με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

0
85

Τηλεδιάσκεψη των ευρωβουλευτών της ΝΔ με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης παγματοποιήθηκε, σήμερα, στο πλαίσιο των τακτικών πρωτοβουλιών για την αναλυτική τους ενημερώση από κυβερνητικά στελέχη, που διοργανώνονται από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Οι υπουργοί, Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, παρουσίασαν στους ευρωβουλευτές τη γενικότερη εικόνα της ελληνικής οικονομίας και τα μέτρα που ελήφθησαν στην πρώτη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι υπουργοί «στέλνοντας ένα θετικό μήνυμα», ανέφεραν ότι «η ελληνική οικονομία αντέχει δημοσιονομικά και ταμειακά, καθώς λόγω των δράσεων της κυβέρνησης αποφεύχθηκαν θεαματικά αρνητικά αποτελέσματα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους». Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι «η ελληνική οικονομία απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των διεθνών οίκων αξιολόγησης».

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του Τουρισμού, ο οποίος «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορωνοϊου», επισήμαναν ότι «στην εστίαση και στον εποχικό τουρισμό δεν αρκούν οριζόντια μέτρα, αλλά στοχευμένες και πολυάριθμες ενέργειες».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, υπογράμμισαν «τον κομβικό ρολό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη των πληγεισών οικονομιών» και ζήτησαν την παρέμβαση των Ελλήνων ευρωβουλευτών, ώστε η Ευρώπη να κινηθεί ταχύτερα και αποτελεσματικά για την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και την υλοποίηση του προγράμματος SURE για τη διάσωση των θέσεων εργασίας.

Τέλος, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ συζήτησαν με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr