"Θύμα" του κορωνοϊού κι ο ΟΛΘ – Μείωση 11% στη διακίνηση κοντέινερ

0
90

Αρνητική είναι η επίδραση που έχει η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και συνακόλουθα στη διακίνηση φορτίων μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωση ο ΟΛΘ,  η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για το μήνα Μάρτιο σημείωσε μείωση 11% και 2,5% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ως απόρροια των επιπτώσεων της πανδημίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τον Απρίλιο η διακίνηση από το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων και το Συμβατικό Λιμάνι αναμένεται να μειωθεί κατά 12% και 24% αντίστοιχα, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2019.

Καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις θα γίνονται όλο και πιο εμφανείς το 2ο Τρίμηνο του 2020 και με βάση τα τρέχοντα διαθέσιμα στοιχεία, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου το 2ο Τρίμηνο του 2020 αναμένεται να παρουσιάσει μείωση κατά 12% και 27% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του Έτους 2019.

«Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση για την παγκόσμια κοινότητα, η ΟΛΘ Α.Ε. θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με υπευθυνότητα και επίγνωση του ρόλου της, για την ομαλή λειτουργία του Λιμανιού και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Επιπλέον, η Εταιρεία προέβη σε άμεσες και συνεχείς ενέργειες για την πρόληψη των κινδύνων της πανδημίας και τη διατήρηση ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος. Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, η ΟΛΘ Α.Ε. συνεχίζει να εφαρμόζει τα κατάλληλα μέτρα, με κύριο μέλημα την υγεία των εργαζομένων της, των εξωτερικών συνεργατών της και των συναλλασσόμενων με αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr