Θεία λειτουργία στην «μετά κορωνοϊού εποχή» : Ούρες, αντισηπτικά και κάρτες εισόδου (pics)

0
101

Άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους οι ναοί και λειτουργούν ύστερα από δύο μήνες με τη συμμετοχή των πιστών, αλλά και με την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας τους, προκειμένου να προσέρχονται στις λειτουργίες και να λαμβάνουν μέρος στις θρησκευτικές τελετές.

Ουρές έξω από τις εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη σχημάτισαν από νωρίς το πρωί δεκάδες πιστοί, καθώς σήμερα οι ναοί σε όλη τη χώρα άνοιξαν με αφορμή την μερική άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Οι πιστοί έμπαιναν στους ναούς λαμβάνοντας κάρτα εισόδου.

Πλήθος κόσμου προσήλθε από νωρίς το πρωί στους Ιερούς Ναούς ανά τη χώρα.

Συγκεκριμένα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα του κράτους τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στην Μητρόπολη της Καλαμαριάς, Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρα.

Στην πρωινή λειτουργία η εκκλησία γέμισε με τα 50 άτομα που ορίζει ο νόμος και κάποιοι έμειναν στο προαύλιο τηρώντας επίσης όλες τις αποστάσεις.

Η είσοδος πραγματοποιείται μετά από θερμομέτρηση στους πιστούς, ενώ στην είσοδο υπάρχει το καρτελάκι με τον αριθμό της σειράς προτεραιότητας και απολυμαντικό υγρό. Σε ότι αφορά το εσωτερικό, αερίζεται συνεχώς και πριν τη δεύτερη λειτουργία στις 10 θα γίνει μισάωρος αερισμός επίσης.

Με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας – Θρησκευμάτων και Υγείας που θα ισχύσει έως και 5 Ιουνίου, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Έτσι, για παράδειγμα, σε έναν χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα είναι 30. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο αντίστοιχος μέγιστος αριθμός είναι 50.

Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που θα πρέπει να τηρούνται θα αφορούν, μεταξύ άλλων, τη σύσταση για χρήση μάσκας, την υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών και συχνό καθαρισμό επιφανειών.

Αναλυτικότερα, από σήμερα στην είσοδο των ναών υπάρχει ένα σύστημα ελεγχόμενης αναμονής πιστών.

Το πρόσωπο που θα ελέγχει στην είσοδο, όπου θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα φοράει μάσκα και γάντια.

Ανοιχτά θα είναι τα μεγάφωνα τις ώρες της Θείας Λειτουργίας.

Θα τελούνται περισσότερες Θείες Λειτουργίες όπου υπάρχει η δυνατότητα.

Ο φυσικός εξαερισμός των ναών είναι υποχρεωτικός.

Θα γίνεται συχνή και σχολαστική καθαριότητα.
 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΤHESSTODAY

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ:

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr