Θεσσαλονίκης – Μητσοτάκης: Μετά το δύσκολο χειμώνα έρχεται η άνοιξη

0
54

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με τους βουλευτές των εκλογικών περιφερειών της Θεσσαλονίκης, στο ΥΜΑΘ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μετά τον δύσκολο χειμώνα θα έρθει η “άνοιξη”. Θα είναι μια ουσιαστική περίοδος βελτίωσης των υγειονομικών συνθηκών με την έλευση του εμβολίου. “Θα υπάρξει άνοιξη με τον τρόπο που διοικούμε και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του ελληνικού λαού”, είπε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι βουλευτές της ΝΔ μετά το τέλος της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό.
Μάλιστα, οι ίδιοι, αποκάλυψαν ότι θα ακολουθήσει σωρεία μεταρρυθμίσεων με τα χρήματα που θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία, όπως είπαν, όχι μόνο θα βοηθήσουν τω χώρα, αλλά “θα δημιουργήσουν ένα πραγματικά κοινωνικό ουσιαστικό βοηθητικό κράτος για τον πολίτη”.

Οι βουλευτές και από τις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν στον πρωθυπουργό βασικά προβλήματα της πόλης που έχουν να κάνουν με τις επιχειρήσεις, την ανεργία, την εκπαίδευση και τις υποδομές.

Με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας συναντήθηκε και πραγματοποίησε σύσκεψη ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη.

Στην συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μασούτης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ) Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης παραβρέθηκαν στη σύσκεψη ο Υψυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. 

Αμέσως μετά ακολουθεί σύσκεψη με Επιστημονικούς Φορείς, στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι  του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας) και του ΕΚΕΤΑ. Στη σύσκεψη θα παραβρίσκονται, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και οι κ. Δήμας, Τζιτζικώστας και Ζέρβας.

Στις 14:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις για την πορεία των έργων με τους επικεφαλής του Μετρό Θεσσαλονίκης, του ΟΑΣΘ, της Εγνατίας Οδού, της ΔΕΘ-HELEXPO, του ΟΛΘ, του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το γήπεδο ΠΑΟΚ, του THESS INTEC και τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη, για το Μητροπολιτικό Πάρκο Δήμου Παύλου Μελά. Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, ανάλογα με το αντικείμενο, θα παραβρίσκονται, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο κ. Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και οι κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας. 

Στις 18:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Technopolis ICT Business Park. 

O Πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη με συνάντησή του με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ – thestival

Πηγή: skai.gr