Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές μετά τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης

0
16

Στην προσαγωγή 24 ατόμων προχώρησε την Πέμπτη η Αστυνομία, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης με την ολοκλήρωση της πορείας κατά του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όταν άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα άρχισαν να πετούν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων πέτρες, μπουκάλια και ξύλα. Η Αστυνομία με ρίψη χημικών τους απώθησε, και τα επεισόδια μεταφέρθηκαν προς το κέντρο της πόλης, στην Εγνατία. Στην περιοχή του Βαρδάρη η ομάδα διασκορπίστηκε τελικά σε στενά.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η αστυνομία:

“Την 17.30 ώρα σήμερα (Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου (7.500) ατόμων στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου) και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση.

Από εκείνο το σημείο, ομάδα (1.000) περίπου ατόμων μετακινήθηκαν προς το μνημείο Καμάρας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη άλλη συγκέντρωση.

Στη συνέχεια απέκλεισαν την οδό Εγνατία με κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκαν αναίτια και απρόκλητα με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου – λάμψης και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 24 άτομα, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί”.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr