Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ 100.3: Διπλάσιοι οι εξωτερικοί χώροι στην εστίαση

0
90

Όσα καταστήματα έχουν άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, θα μπορούν να την επεκτείνουν έως το διπλάσιο,δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100.3 ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα. όπως ανακοίνωσε, την Τέταρτη αναμένεται να κατατεθεί η διάταξη του ΥΠΕΣ για τον τρόπο λειτουργιάς των καταστημάτων εστίασης στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους.

Τόνισε ότι η εστίαση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τα μαγαζιά να ανοίξουν , να κάνουν τζίρους και να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι όσα καταστήματα έχουν άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, θα μπορούν να την επεκτείνουν έως το διπλάσιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζονται οι διαβάσεις των ατόμων με αναπηρίες και θα υπάρχει ελεύθερος χώρος πλάτους 1,80 μέτρου για να περνάνε οι πεζοί. 

Όπου δεν υπάρχει ο χώρος αυτός, το υπουργείο θα πει στους δήμους να μειώσουν στο μισό τα δημοτικά τέλη.

Ο κ Θεδωρικάκος τόνισε ότι σε όσους παρανομούν θα τους επιβάλλεται την πρώτη φορά πρόστιμο και αν ξανακάνουν την παρανομία θα τους αφαιρείται η αδεία. 

Επανέλαβε ότι πρόκειται για έκτατα μέτρα που δεν θα έχουν μόνιμο χαραχτήρα και σημείωσε ότι τις κατευθυντήριες γραμμές τις δίνουν οι λοιμοξιολόγοι.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr