Θεοδωρικάκος: Ενισχύεται με 104 αστυνομικούς η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης- Βίντεο

0
12

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε συνάντηση με την ηγεσία της ΕΛΑ.Σ στη Θεσσαλονίκη – Τι είπε για τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης νέων συνοριοφυλάκων

Την ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με 104 αστυνομικούς ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την συνάντηση που είχε με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη και της Κεντρικής Μακεδονίας στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι ενισχύονται επιπλέον οι βραδινές περιπολίες στην πόλη.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι «η ασφάλεια αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση μας. Συναντήθηκα σήμερα με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Ενισχύουμε το επόμενο διάστημα με 104 πρόσθετους αστυνομικούς τη δύναμη μας εδώ στη Θεσσαλονίκη. Ενισχύονται συνεχώς οι βραδινές περιπολίες. Ήδη πάνω από 60 είναι πλήρως στελεχωμένες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μεσαία και χαμηλή παραβατικότητα η οποία μπορεί να απειλεί τα νοικοκυριά εδώ στη Θεσσαλονίκη».

Όπως τόνισε ο υπουργός, το 2022 σημειώθηκε μείωση της τάξης του 25% στην χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα σε σύγκριση με την περίοδο 2015 -2019, ενώ ανέφερε ότι αντίστοιχοι είναι οι αριθμοί και για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Ασφαλώς συνεχίζουμε τις προσπάθειες γιατί ικανοποιημένοι, είμαστε όταν όλοι οι πολίτες αισθάνονται ασφαλείς», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι έχει γίνει σημαντικό έργο με τη λήξη «διαφόρων καταλήψεων παράνομων τις οποίες έβαλε τέλος η Αστυνομία. Τα μέτρα ασφαλείας στο ΑΠΘ, αυτονόητες πράξεις προκειμένου να διασφαλιστεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης», υπογράμμισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε τέλος να ενισχυθούν οι προσπάθειες σε δυο τομείς.

Πρώτον, στα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη, όπου τόνισε θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεύτερον ζήτησε ένταση μέτρων ενίσχυσης της Τροχαίας στους δρόμους για να διευκολυνθεί η κίνηση στη Θεσσαλονίκη. «Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο. Ασφαλώς οι ευθύνες του προβλήματος δεν βρίσκονται στην Ελληνική Αστυνομία. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει προσπάθειες να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Μια σειρά έργων που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα θα διευκολύνουν την κατάσταση αλλά θέλουμε η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους να ενταθεί», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τι είπε ο υπουργός για την υπόθεση με τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης νέων συνοριοφυλάκων

Ο κ. Θεοδωρικάκος ερωτηθείς σχετικά αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης από τους νέους συνοριοφύλακες. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι νέοι συνοριοφύλακες έχουν υπογράψει εικονικά σύμφωνα συμβίωσης για να εξασφαλίσουν τα μόρια που θα τους διασφαλίσουν ότι θα τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

«Είναι ένα θέμα που αμέσως μόλις έγινε γνωστό στο υπουργείο μας παρεμβήκαμε γιατί είναι απαράδεκτο να ξεκινούν κάποιοι την θητεία τους στην Ελληνική Αστυνομία με προκλητικές παρανομίες. Η πατρίδα έχει τιμήσει αυτά τα παιδιά και τους δίνει την δυνατότητα να εργαστούν κοντά στο σπίτι τους γιατί σχεδόν το σύνολο των συνοριοφυλάκων είναι από την περιοχή του Έβρου. Πρέπει και εκείνοι να τιμήσουν το εθνόσημο που θα φοράνε, να το έχουν στην καρδιά και στο μυαλό τους και να σταματήσουν οποιαδήποτε παραβατική ενέργεια. Διατάξαμε έρευνα, η οποία διεξάγεται ήδη. Σίγουρα θα έχει πειθαρχικό χαρακτήρα, ενδεχομένως να έχει και ποινικό χαρακτήρα. Γνωρίζω ότι και η δικαιοσύνη κινείται αντίστοιχα. Καλά θα κάνουν να βάλουν τέλος σε τέτοιους είδους παρανομίες όσοι σκέφτηκαν ότι μπορεί να εξαπατήσουν με αυτό τον τρόπο το κράτος, την πολιτεία αλλά στην πραγματικότητα τον ίδιο τους τον εαυτό», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: skai.gr