Θεοχάρης: Ενισχύουμε και την τελευταία γωνιά της Ελλάδας με διασφάλιση της υγείας όλων

0
71

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Ρητές διαβεβαιώσεις ότι με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού θα ενισχυθεί και ο τελευταίος προορισμός της χώρας «και στην τελευταία γωνιά της ελληνικής γης», με ταυτόχρονη διασφάλιση της υγείας τόσο των πολιτών όσο και των τουριστών, παρείχε από τη Βουλή ο Υπουργός Τουρισμού, μιλώντας για σχέδιο πρότυπο για την Ευρώπη, που δίνει όπως είπε στην Ελλάδα το προβάδισμα που δικαιούται.

«Το κυβερνητικό σχέδιο διασφαλίζει την υγεία πολιτών και τουριστών»

«Το σχέδιο που καταρτίζεται θα επιτρέψει να ανοίξουμε τον τουρισμό με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν όλη τη σιγουριά ότι η υγεία τους είναι ασφαλής. Όπως την είχαν οι Έλληνες πολίτες αυτό το διάστημα θα την έχουν και όλοι οι τουρίστες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χάρης Θεοχάρης, αποδίδοντας τις αντιπολιτευτικές επικρίσεις σε φόβο κυβερνητικής επιτυχίας και στο οικονομικό πεδίο της πανδημίας μετά το υγειονομικό.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού, απαντά στην αγωνία χιλιάδων επιχειρήσεων κι εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, αλλά με σύνεση και προσοχή.

«Ανακοινώσαμε σήμερα τη λίστα χωρών με υγειονομικά μόνο κριτήρια, όχι άλλα. Χρησιμοποιούμε δειγματοληπτικούς  ελέγχους, ώστε να έχουν γνώση οι ειδικοί και για να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης όπως την έχουμε και στη σταδιακή άρση των μέτρων στο εσωτερικό. Βάζουμε υγειονομικά πρωτόκολλα», πρόσθεσε ο ίδιος, απαντώντας εμμέσως στις ανησυχίες περί ενδεχόμενου κινδύνου διασποράς του ιού μέσω του τουρισμού.

Με 250.000 δικαιούχους το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Αναφερόμενος στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που ψηφίζεται σήμερα με τη μορφή τροπολογίας και θα ισχύσει από τον Ιούλιο μέχρι το τέλους του χρόνου, υπολογίζεται να αφορά 250.000 δικαιούχους χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, ενώ γίνονται προσπάθειες για επέκτασή του.

Εξετάζονται φορολογικά κίνητρα για κουπόνια στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Πέραν αυτού, με στόχο την αύξηση του εσωτερικού τουρισμού, όπως είπε, το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ήδη ένα πρόγραμμα τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων ευρώ,  για τη φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων, του ιδιωτικού τομέα, ώστε να δώσουν κουπόνια στους εργαζομένους τους, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν τα κονδύλια του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τον κοινωνικό τουρισμό στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr