Θέμα ημερών η ανακοίνωση των πρώτων χωρών θα στείλουν ταξιδιώτες στην Ελλάδα

0
99

Έως το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι πρώτες χώρες από τις οποίες θα γίνονται δεκτοί ταξιδιώτες στην Ελλάδα, από τις 15 Ιουνίου και μετά, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΑ. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Τουρισμού.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν επίσης ανακοινώσεις για θέματα υγείας που συνδέονται άμεσα με τα τουριστικά ρεύματα, για την υγειονομική υποδομή στους τουριστικούς προορισμούς, από τα πιο μεγάλα μέχρι τα πιο μικρά νησιά, και φυσικά την ηπειρωτική χώρα. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα θα γινουν ανακοινώσεις για το κυβερνητικό σχέδιο σχετικά με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σε συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το Ίδρυμα Νιάρχος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι μέχρι απόψε το βράδυ ή την Πέμπτη, θα κατατεθεί στη Βουλή όλο το πλέγμα των αποφάσεων που ανακοίνωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί την προηγούμενη εβδομάδα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού, ώστε να ψηφιστεί μέχρι Παρασκευή και να τεθεί σε εφαρμογή από 1ης Ιουνίου.

«Πήγαμε πολύ καλά στην πρώτη φάση, χάρις στο γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες ανταποκρίθηκαν στις συμβουλές των ειδικών. Έτσι θα πάμε και στη δεύτερη φάση, που είναι το άνοιγμα της οικονομίας, με προσοχή, με αποστάσεις, με μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Το φυσιολογικό είναι να ανοίγει η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, όχι να είναι συνέχεια κλειδωμένη σε μια γυάλα. Επομένως, πάμε με προσεκτικά βήματα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr