Τέξας: Λουόμενοι πήγαν να βοηθήσουν δελφίνι αλλά το σκότωσαν- Επικηρύχθηκαν με 20.000 δολάρια

0
283

Άρρωστο δελφίνι που είχε εγκλωβιστεί σε ακτή του Τέξας πέθανε, έχοντας βιώσει τεράστια επίπεδα στρες από λουόμενους που εκτιμώντας πως ενδεχομένως το βοηθούν το έσπρωχναν πίσω στη θάλασσα ενώ χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με την NYP, οι αρχές της πόλης προσφέρουν τώρα το πόσο των 20.000 δολαρίων σε όποιον μπορεί να δώσει πληροφορίες για τους βασικούς υπεύθυνους του θανάτου του άτυχου ζώου.

Το θηλυκό δελφίνι ξεβράστηκε στην παραλία Κουιντάνα κοντά στο Φρίπορτ του Τέξας στις 10 Απριλίου και πέθανε αφού οι λουόμενοι το έσπρωξαν πίσω στη θάλασσα και προσπάθησαν να κολυμπήσουν μαζί του καβαλώντας το.

«Αυτό το περιστατικό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε», είπε ο θαλάσσιος βιολόγος του Πανεπιστημίου Τέξας, Κρίστοφερ Μάρσαλ.

«Το ζώο ήταν αρκετά άρρωστο, ήδη στρεσαρισμένο σε αυτό το σημείο», είπε εξηγώντας πως η ζωή του ήδη κρεμόταν μάλλον από μια κλωστή και το άγχος είναι αυτό που το σκότωσε.

Είναι σύνηθες φαινόμενο τα δελφίνια να βγαινούν στις παραλίες του Τέξας, αλλά οι άνθρωποι υποτίθεται ότι δεν πρέπει να τα αγγίζουν, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook το Ινστιτούτο θηλαστικών του Τέξας.

Πηγή: NYP

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr