Τέμπη: Θρήνος, σπαραγμός και ανείπωτος πόνος στην κηδεία του 28χρονου μηχανοδηγού Δημήτρη

0
8

Ο 28χρονος Δημήτρης Οικού, βρισκόταν εκτός υπηρεσίας αλλά έχασε την ζωή του ως επιβάτης της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχία

Θρήνος, σπαραγμός και ανείπωτος πόνος σήμερα το μεσημέρι, στην κηδεία του 28χρονου Δημήτρη Οικού, του μηχανοδηγού που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας αλλά έχασε την ζωή του ως επιβάτης της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχία, στην φονική σιδηροδρομική σύγκρουση των Τεμπών.

Κηδεία

Σύμφωνα με το evros-news.gr, στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής Αλεξανδρούπολης όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία, οι χαροκαμένοι γονείς Ευθύμιος και Βασιλική, η αδερφή του Σμαρώ, ο αδερφός του Νίκος που ήρθε από την Ολλανδία, όλη η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου, είπαν το στερνό αντίο στον 28χρονο Δημήτρη, που «έφυγε» τόσο άδικα και πρόωρα.

κΗΔΕΊΑ

Μέσα στην εκκωφαντική σιωπή του αποχαιρετισμού  τους, με την απέραντη θλίψη στα μάτια τους και τα αμέτρητα και αναπάντητα «γιατί», ακολούθησαν σύντομοι επικήδειοι από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης Ειρηναίο Λαφτσή, την καθηγήτρια του αδικοχαμένου Δημήτρη και έναν συνάδερφο του μηχανοδηγό, ο οποίος ζήτησε να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι αυτής της ομαδικής δολοφονίας νέων στη συντριπτική τους πλειοψηφία παιδιών, που πήραν το τρένο ιαι αυτό τους στοίχισε την ζωή. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ηλία Δαστερίδη ήταν ανάμεσα στους εκατοντάδες κυρίως νέους ανθρώπους, που μαζί με την οικογένεια του αποχαιρέτισαν τον Δημήτρη. Δεκάδες τα στεφάνια από συγγενείς και φίλους του 28χρονου μηχανοδηγού και την εταιρεία Hellenic Train που εργαζόταν.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο νεκροταφείο Αλεξανδρούπολης, λίγο πριν τοκλειστό σε όλη τη νεκρώσιμη ακολουθία φέρετρο του σκεπάσει το χώμα της εβρίτικης γης, με τον σπαραγμό της μάνας και όλης της οικογένειας να ραγίζει καρδιές.

Πηγή: skai.gr