Τασούλας: Η Δημοκρατία απέδειξε ότι ξέρει να είναι μαχόμενη

0
185

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την ικανοποίησή του για την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώνοντας της φωνή του με το ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο εναντίον του ναζιστικού μορφώματος και της δράσης του.

«Σήμερα η Δημοκρατία απεδείχθη περίτρανα πως ξέρει να είναι και μαχόμενη! Μια ιδιότητά της που πρέπει να τη διαφυλάσσουμε παντοτινά», επισήμανε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Αναφερόμενος στη δικαιοσύνη, ο κ. Τασούλας πρόσθεσε πως: «Η Ελληνική Δικαιοσύνη, πιστή στον Συνταγματικό κανόνα πως τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, έπραξε σήμερα το χρέος της, ανεπηρέαστη, πειστικά και εμπεριστατωμένα. Οι υπόδικοι είναι πλέον κατάδικοι και η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μια εγκληματική οργάνωση, αρμοδιότητας του σωφρονιστικού και όχι του πολιτικού συστήματος».

Ο ίδιος αναφέρθηκε έκανε ειδική αναφορά στα θύματα και εμμέσως στη συμβολή της ΝΔ για τον εκτοπισμό της Χρυσής Αυγής από το Κοινοβούλιο και την άοκνη προσπάθεια των δικαστικών λειτουργών για να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

«Για να φτάσουμε όμως εδώ, κάποιοι είτε έχασαν τη ζωή τους ή κυνηγήθηκαν και κάποιοι, ελάχιστοι, ξεκίνησαν την κατά νόμο δίωξη, εργαζόμενοι επίμονα, τεκμηριωμένα και αθόρυβα, ενώ η εγκληματική οργάνωση τότε δεν ήταν το σημερινό καθημαγμένο από τις εκλογές του 2019 κόμμα», σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr