Ταραντίλης: Να μας πει ο Τσίπρας ποια είναι η πρόταση του για το άνοιγμα των σχολείων

0
32

Σκληρή απάντηση τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την ανάρτησή του στο , έδωσε στην πρώτη του ανακοίνωση ως κυβερντητικός εκπρόσωπος, ο Χρήστος Ταραντίλης. 

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για «εγκληματικές ευθύνες του Κυράκου Μητσοτάκη για την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας» και την «ανατριχιαστική ομολογία» του υπουργού Ανάπτυξης πως «η Θεσσαλονίκη θρηνεί τόσους νεκρούς από την πανδημία γιατί η κυβέρνηση αγνόησε τους ειδικούς που είχαν ζητήσει lockdown πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου», ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «λυπάμαι που η πρώτη μου ανακοίνωση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αφορά την απάντηση σε ανάρτηση του κ. Τσίπρα, το ύφος της οποίας κινείται στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Τον κάλεσε δε να πει «ποια είναι η απόφαση που επικαλείται για την λήψη πιο αυστηρών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν ακολούθησε η κυβέρνηση. Πότε ελήφθη κι από ποιους;».

Επίσης, ο κ. Ταραντίλης επισήμανε ότι «θα του ζητήσω, αφού εκφράζει τη διαφωνία του για τον αριθμό των 9 ατόμων σε κάθε σπίτι, να μας αποκαλύψει, έστω εκ των υστέρων, ποια ήταν η δική του πρόταση. Θα τον ρωτήσω επίσης να μας ανακοινώσει την θέση του για το άνοιγμα των σχολείων. Συμφωνεί ότι πρέπει να ανοίξουν ή όχι;». 

Όσο για το ενδεχόμενο «τρίτου κύματος» της πανδημίας, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο και «θα του υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση έλαβε κάθε μέτρο που ήταν δυνατόν για την αποτροπή του, παρότι δεν τον είδαμε να συναινεί σε κανένα από αυτά». 

Στην ανακοίνωσή του, ο Ταραντίλης κατέληξε ότι «η πολιτική αντιπαράθεση είναι στοιχείο της δημοκρατίας. Προτείνω να μην εξαντλείται σε αφορισμούς και ακραίους χαρακτηρισμούς που προκαλούν την αποστροφή των πολιτών, αλλά να διεξάγεται με δεδομένα κι επιχειρήματα». 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr