Ταμείο για το Θέατρο στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Σαμ Μέντες

0
71

Ένα νέο Ταμείο για το Θέατρο στο Ηνωμένο Βασίλειο με επικεφαλής τον σκηνοθέτη της ταινίας «1917» Σαμ Μέντες δημιουργείται με τη στήριξη του Netflix και των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Αρμάντο Ιανούτσι. 
 
Οι οργανισμοί Θεατρική Εταιρεία Λονδίνου (Society of London Theatre) και UK Theatre θα ιδρύσουν το Ταμείο, το οποίο θα υποστηριχθεί με 500.000 αγγλικές λίρες (623.000 δολάρια) από το Netflix.
 
Η πρωτοβουλία θα προσφέρει μικρές επιχορηγήσεις στους επαγγελματίες του θεάτρου που έχουν εξαντλήσει τις επιλογές, καθώς τα θέατρα παραμένουν κλειστά εδώ και τέσσερις μήνες λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. 
 
Το Ταμείο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να υποστηρίζει εκείνους που δεν είναι επιλέξιμοι για κρατική βοήθεια και δεν μπόρεσαν να εργαστούν από τότε που οι θεατρικές σκηνές έκλεισαν, από τις 16 Μαρτίου.
  
Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε μαζί με το νέο πακέτο στήριξης ύψους 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ για τον τομέα των τεχνών, που ανακοινώθηκε την Κυριακή από τον υπουργό Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ. 
 
Με επικεφαλής τον Σαμ Μέντες -ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της θεατρικής κοινότητας κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού- το Ταμείο θα προσφέρει βραχυπρόθεσμη ανακούφιση σε εκατοντάδες εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες του θεάτρου σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, και ιδίως σε εκείνους από υποεκπροσωπούμενες ομάδες, οι οποίες επηρεάζονται δυσανάλογα από την κρίση.
 
Ο Μέντες, σύμφωνα με το Variety, είπε: «Χιλιάδες επαγγελματίες ου θεάτρου στο Ηνωμένο Βασίλειο αγωνίζονται. Πολλοί από αυτούς δεν κατάφεραν να λάβουν βοήθεια από τα υπάρχοντα κυβερνητικά προγράμματα. Χρειάζονται βοήθεια τώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr