Τα σενάρια και οι ημερομηνίες για άρση του lockdown – Επιφυλάξεις και διχογνωμία ειδικών

0
75

Επιφυλάξεις διατυπώνουν οι ειδικοί για την άρση του lockdown μετά τις 7 Δεκεμβρίου, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού να μειώνεται με αργούς ρυθμούς, τη στιγμή που το σύστημα υγείας παραμένει υπό πίεση.

Παράλληλα, στο θέμα της ημερομηνίας της άρσης του απαγορευτικού, καθώς επίσης και στον τρόπο φαίνεται οι ειδικοί να έχουν διχογνωμία.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης μίλησε στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα παράτασης και πρέπει πρώτα να δούμε αν λειτουργούν τα μέτρα.

Ο δείκτης θετικότητας χτες, Κυριακή ήταν υψηλότερος από το Σάββατο, παρά τα λιγότερα κρούσματα.

Τα στοιχεία της εβδομάδας θα αξιολογηθούν από τους επιστήμονες και θα εισηγηθούν εκείνοι για το τι πρέπει να γίνει μετά τις 7 Δεκεμβρίου, τόνισε ο κ. Γαϊτάνης.

Επιφυλάξεις για το άνοιγμα εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά Ματίνα Παγώνη, στον ΣΚΑΪ.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη”, δήλωσε κατηγορηματικά η κα Παγώνη, εξηγώντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορωνοϊό παραμένει υψηλός και σίγουρα ένα μέρος τους θα διασωληνωθεί. 

Εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο μετά τις γιορτές σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες.

Υπέρ της άρσης του lockdown σε «δύο ταχύτητες» τάχθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3. Η κα Παπαευαγγέλου, ωστόσο, επέμεινε στο άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Χτες, Κυριακή, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος είπε στον ΣΚΑΪ πως αυτό που προέχει αύτη τη στιγμή είναι να λήξει ο συναγερμός στο σύστημα υγείας και εκεί είναι στραμμένα τα βλέμματα της Επιτροπής.

Προσδιόρισε, επίσης, μια μικρή άρση των μέτρων στο διάστημα 14 με 21 Δεκεμβρίου. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr