Τα περί μπύρας… ΝΑΤΟ: Φινλανδική η πρώτη μπύρα με το λογότυπο της συμμαχίας 

0
182

Την ώρα που η Φινλανδία κάνει τα πρώτα της βήματα για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, ένα μικρό φινλανδικό ζυθοποιείο κυκλοφόρησε μια νέα μπύρα με το σήμα και την επωνυμία της… συμμαχίας. Με το όνομα OTAN (η γαλλική παραλλαγή του ονόματος της Βορειοατλαντικής συμμαχία), η μπλε ετικέτα της μπύρας περιλαμβάνει μια φιγούρα κινουμένων σχεδίων που φοράει μια μεταλλική πανοπλία, με σύμβολο την πυξίδα του ΝΑΤΟ.

Η μπύρα παρασκευάζεται από την Olaf Brewing, μια εταιρεία που εδρεύει στη Σαβονλίνα, και σηματοδοτεί την πρώτη… εισβολή της εταιρείας στα παγκόσμια γεγονότα, τουλάχιστον από άποψη μάρκετινγκ.

«Στο παρελθόν δεν έχουμε πάρει ιδιαίτερη θέση στα πολιτικά ζητήματα. Τώρα, ωστόσο, η πλειονότητα των Φινλανδών στηρίζει την απόφαση για (ένταξη) στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό τολμήσαμε να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα και δεν απαιτούσε πραγματικά πολλή τόλμη, απλώς αποφασίσαμε να το κάνουμε», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Πετέρι Βαντίνεν.

Η εταιρεία εξέταζε το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει μια μπύρα με την επωνυμία NATO εδώ και αρκετό καιρό, αλλά η τελική απόφαση λήφθηκε το Σαββατοκύριακο, καθώς κατέστη σαφές ότι η Φινλανδία θα υπέβαλε επίσημα αίτηση για να γίνει μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας.

«Δεν θα το κάναμε αν δεν πιστεύαμε ότι ήταν καλό για τη Φινλανδία και την ασφάλειά της», εξήγησε ο Βαντίνεν, σημειώνοντας ότι είναι εύκολο για τις μικρές ζυθοποιίες να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις.

«Ποτέ ξανά» 

Η τοποθεσία του ζυθοποιείου στη Σαβονλίνα επίσης διαδραμάτισε ρόλο στη «γένεση» της μπύρας με το σήμα του NATO, καθώς η πόλη βομβαρδίστηκε από ρωσικά αεροπλάνα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Βαντίνεν είπε ότι η γιαγιά του θυμάται ακόμα τις βόμβες που εξερράγησαν στο κέντρο της πόλης.

«Ελπίζουμε ότι μετά την απόφαση για ΝΑΤΟ, δεν θα χρειαστεί να ξαναδούμε ποτέ τέτοια γεγονότα στη Σαβονλίνα ή στη Φινλανδία», είπε ο Βαντίνεν.

Η νέα μπύρα της εταιρείας έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταστηματαρχών και εστιατόρων. «Το τηλέφωνο χτυπούσε όλο το πρωί και οι άνθρωποι ρωτούσαν ‘πότε μπορείτε να παραδώσετε;’», εξήγησε. «Είναι αρκετά τρελό».

Πηγή: yle.fi

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr