Συρίγος -ΣΚΑΪ 100,3: Ο εμβολιασμός σώζει- Ο φανατισμός σκοτώνει-Αποδεκατιζονται παλαιοημερολογήτικα μοναστήρια

0
64

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών και ογκολόγος -παθολόγος γιατρός  του νοσοκομείου «Σωτηρία» Κωνσταντίνος Συρίγος αναφέρθηκε το παράδοξο καποιοι να είναι απρόθυμοι στο να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊου.

Όπως είπε ο καθηγητής  ο κορωνοϊος σε αυτήν την φάση «θερίζει» όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο είτε γιατί δεν είχαν την δυνατότητα είτε είναι αρνητές εμβολίων.

Επεσήμανε ότι το εμβόλιο σώζει ζωές, καθώς μπορεί κάποιος να νοσήσει το διαστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης,αλλά η νοσηλεία είναι πιο εύκολη κρατά μια δυο μέρες, σπάνια φτάνει κάποιος στην εντατική και  δεν πεθαίνεις, όπως είπα χαρακτηριστικά. Οι εντατικές είναι γεμάτες από ανθρώπου που δεν έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε.

Ο κ. Συρίγος είπε ότι και οι νέοι κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό και καταδίκασε τον ακραίο θρησκευτικό φανατισμό. Όπως είπε: « Την ώρα που η επιστήμη έχει μπει από την πόρτα σε όλα τα σπίτια και η γιαγιά ακούει για τις παρενέργειες του Astra Zeneca, από το παράθυρο  εισβάλει ο φανατισμός,  από ομάδες ακραίου θρησκευτικού φανατισμού, από ομάδες που αρνούνται τον εμβολιασμό και τα τεστ. Όπως είπε υπάρχουν μοναστήρια Παλαιοημερολογιτών που έχουν αποδεκατιστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τη δουλειά της και οι επιστήμονες της δική τους  να υπερασπίζονται τα επιστημονικά δεδομένα και τη λογική και να αποστομωθεί η προκατάληψη και ο φανατισμός.

Όπως κατήγγειλε στα νοσοκομεία εκλεκτοί ιατροί υποφέρουν από δικηγόρους που ζητούν να γίνουν νεκροτομές σε θύματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατος προήλθε από κορωνοϊό και δεν έχουν στήριξη από τον ΕΟΔΥ και την πολιτεία 

Για την μετακίνηση του Πάσχα είπε ότι οι επιστήμονες εξαρχής είχαν πει ότι θα πρέπει να σταθμιστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα της στιγμής και αυτά δείχνουν ότι μια μαζική έξοδος μπορεί να αποτελέσει βόμβα διασποράς, αντίθετα τάχθηκε υπέρ τους ελεγχόμενου ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr