Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Toν Μάριο Ντράγκι θα συναντήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

0
316

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, στο περιθώριο της σημερινής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, είχε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε λιτή ανακοίνωσή της, η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης αναφέρει ότι «κατά την διάρκεια της συνομιλίας έγινε αναφορά στις εξελίξεις της κρίσης στην Ουκρανία και στην κατάσταση στην Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στην Λιβύη».

Η ευρωπαϊκή διπλωματία εστιάζει την προσοχή στις Βρυξέλλες, όπου διεξάγονται οι σύνοδοι κορυφής του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της G7 με κεντρικό θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σε ευρωπαϊκό έδαφος πάτησε χθες και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα συμμετάσχει στις συνόδους και θα έχει σειρά διμερών επαφών με σκοπό να ενισχύσει το δυτικό μέτωπο και να αυστηροποιήσει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, θα απευθυνθεί μέσω βιντεο-σύνδεσης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Καθώς ο πόλεμος εξελίσσεται, βλέπουμε τη Ρωσία να επιτίθεται όλο και περισσότερο στον άμαχο πληθυσμό και να στοχεύει νοσοκομεία, σχολεία και καταφύγια. Αυτά τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Οι υπεύθυνοι και οι συνεργοί τους θα λογοδοτήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», τονίζει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ στην καθιερωμένη επιστολή-πρόσκληση προς τους ευρωπαίους ηγέτες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr