Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και δύο μηχανικοί του φλεγόμενου πλοίου

0
150

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο φλέγεται από χθες κι ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς προκειμένου να μπορέσει η ΕΜΑΚ να μπει στο εσωτερικό του για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος αι οι δύο μηχανικοί του πλοίου και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και τους άφησε ελεύθερους, καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία  δεν είναι αρκετά ώστε να τους ασκήσει δίωξη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που θα γίνει από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας υπό την επίβλεψη δύο αντιεισαγγελέων και την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας κ. Λαμπρίδη, θα γίνει προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα του ναυαγίου του εμπρησμού και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Οι εισαγγελείς έχουν δώσει δέκα κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη του Κεντρικού Λιμεναρχείου που θα διενεργήσουν την έρευνα μεταξύ των οποίων η διενέργεια αυτοψίας προκειμένου να εξεταστούν τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά, επίσης να παρθούν και ένορκες καταθέσεις από όλους τους διασωθέντες αλλά και άλλους μάρτυρες που είδαν τι συνέβη και ξεκίνησε αυτή η πυρκαγιά, δηλ. τους ψαράδες που ήταν εκεί

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr