Συνελήφθη ιερόσυλος που «άδειαζε» παγκάρια εκκλησιών στο Ηράκλειο Κρήτης

0
48

Πρόκειται για παλιό γνώριμό της αστυνομίας καθώς την είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.

Τέλος στην δράση ενός 41χρονου ιερόσυλου από την Ιεράπετρα που έβαζε στο στόχαστρό του εκκλησίες στην ενδοχώρα του Ηρακλείου έβαλαν οι αστυνομικοί του τμήματος Αστερουσίων την Παρασκευή. Πρόκειται για παλιό γνώριμό τους, καθώς τους είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.

Ο 41χρονος είχε «χτυπήσει» τρεις εκκλησίες σε χωριά του δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, σε διάστημα περίπου ενός μήνα. Η πρώτη διάρρηξη έγινε σε εκκλησία στο χωριό Παρανύμφοι όπου προκάλεσε φθορές στην είσοδο αλλά δεν βρήκε χρήματα, όπως και στην δεύτερη διάρρηξη σε εκκλησία στο χωριό Τεφέλι, ενώ στις Λούρες απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό από το παγκάρι.

Οι τρεις διαρρήξεις εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς και σε βάρος του ιερόσυλου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου. Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο ο δράστης είχε κατηγορηθεί για σωρεία διαρρήξεων σε ναούς, καφενεία και καφετέριες του Ηρακλείου, αλλά και στον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα όπου κατοικεί, ενώ έχει διαρρήξει εκκλησίες και στον Πύργο Ηλείας!

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου αναζητούν και έναν άγνωστο ακόμη ιερόσυλο, ο οποίος εισέβαλε την περασμένη εβδομάδα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην κοινότητα Γωνιές στη Χερσόνησο και, σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε την Παρασκευή ο εφημέριος, διέρρηξε το παγκάρι και άρπαξε όσα χρήματα είχε μέσα.

Πηγή: skai.gr