Συνάντηση αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Βαρβιτσιώτη και Συρίγο

0
55

Για την ελληνική πρόταση στη διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα ξεκινήσει τον Μάιο, ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα στις 11.00.

«Πρόκειται για μια διαδικασία ανοιχτή σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, στην οποία θα συζητήσουμε σε ποια Ευρώπη θέλουμε να μείνουμε και ποια Ευρώπη επιθυμούμε να έχουν τα παιδιά μας», ανέφερε μετά την συνάντηση ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επικεφαλής αυτής της πρωτοβουλίας.Εν συνεχεία, υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη έχει βαθιές ρίζες ελληνικές, αλλά πρωτίστως χριστιανικές, και θέλουμε σε αυτόν τον διευρυμένο διάλογο η Εκκλησία της Ελλάδος να παίξει έναν ρόλο και να ακουστεί η φωνή της, να στείλει το μήνυμα της χριστιανικής αγάπης και του χριστιανικού πολιτισμού και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, γιατί η ταυτότητα της Ευρώπης είναι μία και δεν αλλάζει και αυτήν την ταυτότητα θέλουμε να την υπερασπίσουμε και να την εξελίξουμε».

Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι το θέμα ήταν ουσιαστικό και ότι χρειαζόμαστε την Ευρώπη, ενώ επισήμανε πως «δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που θα πει ότι δεν την χρειαζόμαστε, αλλά ποια Ευρώπη θέλουμε για τα χρόνια που έρχονται;», αναρωτήθηκε. Επιπλέον, σημείωσε ότι «η Ορθοδοξία είναι ανοιχτή προς τον κάθε άνθρωπο, κάθε φορέα, κάθε λαό και προς κάθε κατεύθυνση, διότι την ενδιαφέρει το κάθε ανθρώπινο πρόσωπο. Σε μια τέτοια προσπάθεια νομίζω η Ιεραρχία με μεγάλη ευχαρίστηση θα θελήσει να λάβει μέρος και να συνεργαστεί, γι’ αυτό ζήτησα στον κ. Βαρβιτσιώτη να γίνει μία πρόταση και η ΔΙΣ θα ορίσει μία αντιπροσωπεία που θα συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια».

Νωρίτερα, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος επισκέφθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Παιδείας, ‘Αγγελος Συρίγος, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου συνομίλησε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο ‘Αγγελος Συρίγος συζήτησε με τον αρχιεπίσκοπο για την επίσκεψή του στη Θράκη και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου είχε σειρά επαφών και συζητήσεων.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή και για την καλή συνεργασία που έχει με τον υφυπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr