«Συμβόλαιο ήταν τα όπλα τους!»: Η δίκη για τους πυροβολισμούς με τραυματία στις Γούβες

0
39

Δύο ανήλικα αγόρια είδαν να πυροβολούν τους γονείς τους, τον 38χρονο κτηνοτρόφο και την 45χρονη σύζυγό του – “Τα συμβόλαιά τους ήταν τα όπλα!”

Κατηγορηματικός ήταν σήμερα στο Δικαστήριο ο 38χρονος από την Αρμάχα, που τραυματίστηκε σοβαρά στο αιματηρό επεισόδιο το οποίο είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2021, σε ταβέρνα στις Άνω Γούβες και αρνήθηκε τη συγγνώμη των κατηγορουμένων.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Δύο ανήλικα αγόρια είδαν να πυροβολούν τους γονείς τους, τον 38χρονο κτηνοτρόφο και την 45χρονη σύζυγό του.

Ο κτηνοτρόφος δήλωσε χαρακτηριστικά και μάλιστα σε έντονο ύφος και πολλές φορές “Δε δέχομαι τη συγγνώμη τους. Ευχαριστώ τους γιατρούς στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκα. Από θαύμα ζω και σας μιλάω αυτή τη στιγμή. Ζητάω να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ήρθαν για να με σκοτώσουν μπροστά στα παιδιά μου!”  Και πρόσθεσε στο ίδιο έντονο ύφος: “Δεν πας να πυροβολήσεις μπροστά σε παιδιά ούτε για το χειρότερο φονικό!”

Ο 38χρονος εστίασε, στη διάρκεια της κατάθεσής του στο Δικαστήριο, στο ότι καθόταν μαζί με τον κουμπάρο του και τις οικογένειές τους με τρία μικρά παιδιά κι έτρωγαν έξω από την ταβέρνα, καθώς το κατάστημα ήταν γεμάτο στον εσωτερικό του χώρο και ουσιαστικά έτρωγαν σε τραπέζι κοντά στον δρόμο. Όπως είπε, οι εμπλεκόμενοι ανέβηκαν και κατέβηκαν τον δρόμο με τρία οχήματα, τρεις φορές, με σπινιαρίσματα και ταχύτητα και στη συνέχεια κατέβηκαν από αυτά.

Τότε, σύμφωνα με τον ίδιο, πιάστηκε στα χέρια με τον έναν εκ των δύο αδελφών και άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί. Όπως είπε: “Η πρώτη μπαλωθιά πήγαινε στο μέρος μας, χτύπησε τη τζαμαρία του καταστήματος δε χτύπησε ευτυχώς τους πελάτες που βρίσκονταν μέσα κι έτρωγαν, τρύπησε τη τζαμαρία κι έπεσε πάνω στην εικόνα της Αγ. Μαρίνας!”

Ο ίδιος πέταξε μερικές καρέκλες και προσπάθησε να φύγει. Τότε, έπεσε πάνω του ο δεύτερος αδελφός και άρχισε να τον πυροβολεί… “Τα παιδιά μου ούρλιαζαν. Φώναζαν να μη σκοτώσουν τους γονείς τους. Ο ένας γιος μου, μάλιστα, μπήκε μπροστά για να με προστατέψει! Κι αυτός συνέχιζε να πυροβολεί μέσα από τα παιδιά! Είναι φονιάδες”, τόνισε ο κτηνοτρόφος.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι και η γυναίκα του έπεσε με όλο το σώμα της πάνω του για να τον προστατέψει και ο κατηγορούμενος πυροβόλησε άλλες δύο φορές. “Η σφαίρα που έφυγε από το χέρι της με βρήκε στο ιερό οστό”, τόνισε.

Νωρίτερα δέχθηκε άλλες δύο σφαίρες. Μάλιστα, όπως είπε, η μία τον πέτυχε, “έκανε δυο στροφές στον πνεύμονα και βγήκε στην κοιλιά”.

Ο άνδρας όπως είπε έμεινε για 60 ημέρες στο νοσοκομείο κι ακόμα δεν έχει αναρρώσει. Σημείωσε δε ότι συνεχίζει να δέχεται απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων ακόμα και τις παραμονές της δίκης, ακόμα και την 28ης Οκτωβρίου, με ένα νέο περιστατικό που εκτυλίχθηκε όπως είπε, ενόψει της δίκης.

Σε ό,τι αφορά στις αιτίες που οδήγησαν στο αιματηρό αυτό περιστατικό, ο κτηνοτρόφος είπε ότι με τους κατηγορούμενους δεν υπήρχε ιδιαίτερο προηγούμενο. Υπήρχε μία αντιδικία για κάποια βοσκοτόπια και είχαν πει ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να δουν τα συμβόλαια και οι δύο πλευρές, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο… Στο σημείο αυτό δήλωσε με νόημα: “Τα συμβόλαιά τους ήταν τα όπλα!”

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της δίκης, υπήρξε μία ανατροπή. Ενώ προανακριτικά και ο 38χρονος και η 45χρονη σύζυγός του είχαν υποστηρίξει ότι είδαν τον τρίτο εμπλεκόμενο, τον 33χρονο δηλαδή που έμεινε και στη φυλακή, να είναι παρών στο συμβάν και μάλιστα είχαν καταθέσει ότι προέτρεπε τα δύο αδέρφια να “ρίξουν στο μπέτι” (σ.σ στο θώρακα), και με αυτές τις μαρτυρίες, ο 33χρονος κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία. Σήμερα, είπαν στο δικαστήριο ότι μπερδεύτηκαν και ότι δεν ήταν παρών ο 33χρονος στο περιστατικό, προκαλώντας σφοδρά κι επίμονα ερωτήματα από την έδρα!

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι θα προβληθεί, και θα αξιολογηθεί, σχετικό βίντεο – ντοκουμέντο που θα παρουσιάσει την εικόνα όπως ήταν το μοιραίο βράδυ. “Κάναμε παραγνωρισιά. Ο 19χρονος ήταν εκεί και όχι ο 33χρονος”, ανέφερε το θύμα. Έτσι, ουσιαστικά, όσα αποδόθηκαν αρχικά στον 33χρονο, τώρα ο κτηνοτρόφος και η γυναίκα του τα απέδωσαν στον 19χρονο που βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα εκτός φυλακής.

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε την αντίδραση της έδρας. Το Δικαστήριο εμφανίστηκε να έχει πολλά ερωτήματα για την υπόθεση ως προς αυτό το σκέλος, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, το Πάσχα μετά το συμβάν, ο 38χρονος κτηνοτρόφος και ο 33χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση έγιναν κουμπάροι, βαφτίζοντας ο 38χρονος το παιδί του δεύτερου, εξέλιξη που  θα αξιολογηθεί επίσης,

Η σύζυγος του 38χρονου θύματος που, επίσης τραυματίστηκε το μοιραίο βράδυ, υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν καμία μεταμέλεια, και τόνισε ότι εξακολουθούν και τους απειλούν ενώ, όπως και ο σύζυγός της, έτσι κι εκείνη είπε ότι έκανε λάθος για τον 33χρονος. “Βοά στα αυτιά μου η προτροπή του 19χρονου να μας ρίξουν στο μπέτι”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι οξύτατη ήταν η αντίδραση από την πλευρά της υπεράσπισης μετά τις αποκαλύψεις και την ανατροπή στην υπόθεση…

Στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας, που ξεκίνησε στις 9 το πρωί, ο πρώτος αδελφός που κατηγορείται για το περιστατικό, ζήτησε μία μεγάλη συγγνώμη και είπε ότι είδε τον αδελφό του κάτω πεσμένο, θόλωσε και πυροβόλησε.

Ο 33χρονος επισήμανε ότι δεν ήταν στο περιστατικό και άδικα μπήκε στη φυλακή. Ο τρίτος εμπλεκόμενος που προσήλθε σήμερα, είπε ότι έφτασε στο τέλος του επεισοδίου και ο 19χρονος σήμερα εμπλεκόμενος υποστήριξε πως ήταν παρών αλλά αιφνιδιάστηκε…

Πηγή: skai.gr