Συμβαίνει κάτι με την υγεία του Τραμπ; Τι πιστεύει ο πρώην γιατρός του Ομπάμα

0
80

Παράθυρο για κάποιο «νευρολογικό θέμα του Ντόναλντ Τραμπ που δεν έχει αντιμετωπιστεί» αφήνει ο πρώην γιατρός του Μπαράκ Ομπάμα Ντέιβιντ Σάινερ!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN μετά το αιφνίδιο ιατρικό τσεκ-απ, στο οποίο υποβλήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο υποστήριξε ότι «η ανικανότητα του Τραμπ να βρει συχνά τις κατάλληλες λέξεις», μπορεί να είναι αποτέλεσμα «μικρών εγκεφαλικών επεισοδίων».

«Θα ήμουν ιδιαίτερα ικανοποιημένος αν έκανε μαγνητική τομογραφία στο κεφάλι του, νομίζω ότι την χρειάζεται», είπε ο δρ Σάινερ. «Δεν πρόκειται για φραστικά ολισθήματα, δεν βρίσκει τις κατάλληλες λέξεις κι αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά… Οι κωμικοί σπάνε πλάκα μαζί του, αλλά δεν είναι αστείο. Πιστεύω ότι πρόκειται για νευρολογικά θέματα που κανένας δεν έχει πραγματικά αντιμετωπίσει» επέμεινε ο δρ Σάινερ, που ήταν επί 19 χρόνια γιατρός του Μπαράκ Ομπάμα πριν ο τελευταίος εκλεγεί πρόεδρος.

«Ανησυχώ μήπως παθαίνει μικρά εγκεφαλικά… Έχει ξανασυμβεί αυτό και άλλοτε στον Λευκό Οίκο όταν πρόεδρος της χώρας ήταν ο Γούντροου Γουίλσον. Η αδυναμία του [Τραμπ] να βρει τα λόγια του είναι περίεργη και δεν έχει εξηγηθεί και πιστεύω ότι θα πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο να πρόκειται για νευρολογικό πρόβλημα».

Ο ίδιος ο Τραμπ εξέφρασε την οργή του για τις εικασίες στον Τύπο για την κατάσταση της υγείας του επιμένοντας ότι επρόκειτο για «εξετάσεις ρουτίνας». Ο προσωπικός γιατρός του, Σον Κόνλεϊ, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «παρά κάποιες εικασίες ο πρόεδρος δεν ένιωσε στηθάγχη ούτε διαγνώστηκε ή υποβλήθηκε σε θεραπεία για επείγοντα ή οξεία προβλήματα. Συγκεκριμένα δεν υποβλήθηκε σε ειδικές καρδιολογικές ή νευρολογικές εξετάσεις». 

Πηγή: skai.gr