Συλλυπητήρια ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο της Κατερίνας Χέλμη

0
48

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την αποχαιρετά με σεβασμό και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους της.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αποχαιρετά την Κατερίνα Χέλμη με σεβασμό και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους της.

«Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έφυγε από κοντά μας η σπουδαία κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου, Κατερίνα Χέλμη. Σπάνιος άνθρωπος, εξαιρετική δασκάλα, πάντα κοντά στους νέους με το πλατύ, γεμάτο φροντίδα, χαμόγελο της» αναφέρεται σε ανακοίνωση του τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Προσθέτει: «Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Υπηρέτησε με ήθος το ελληνικό θέατρο για πάνω από πέντε δεκαετίες, σε ερμηνείες υψηλού επιπέδου και αμέτρητες παραστάσεις, μια πραγματική θεατρίνα. Είχε ασχοληθεί επίσης με τη συγγραφή αρκετών βιβλίων. Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος. Η Κατερίνα Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, ως μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών. Στις δημοτικές εκλογές του 1994 εξελέγη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου» .

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την αποχαιρετά με σεβασμό και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους της.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr