Συλληπητήρια των πολιτικών δυνάμεων για τον τραγικό θάνατο του αλεξιπτωτιστή

0
54

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλοι οι Έλληνες θρηνούν σήμερα ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική νυχτερινή άσκηση», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο συλληπητήριο μήνυμά του για τον τραγικό θάνατο του αλεξιπτωτιστή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβεβαιώνει ότι οι συνθήκες της οδυνηρής απώλειας σίγουρα θα διαπιστωθούν και προσθέτει η πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια του λοχία «που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος».

«Μίλησα ήδη με τον αδελφό του, που ανήκει επίσης στις επίλεκτες δυνάμεις μας. Και ένιωσα διπλά λυπημένος. Αλλά και διπλά υπερήφανος. Από αυτόν, και όλους τους συναδέλφους του, ένα μόνο ζητώ: Κάντε το πένθος για τον χαμένο συμπολεμιστή, θάρρος και πείσμα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Θα είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη του», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρέωση και καθήκον όλων μας η στήριξη και η προστασία των Ενόπλων Δυνάμεων

Τα συλληπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του λοχία, εξέφρασε ο Θοδωρής Δρίτσας, Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκφράζει η βαθιά θλίψη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του άτυχου λοχία, «με την  επιτακτική προσδοκία ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα τους, όπως είναι χρέος της να πράξει».

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα από τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του τραγικού δυστυχήματος. Τα εύλογα ερωτήματα, για το αν είχαν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, για το αν γνώριζαν στην Δ.Δ.Ε.Ε., ότι στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, καθώς και για το αν κινδύνεψαν και άλλοι αλεξιπτωτιστές, θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα», τονίζει ο κ. Δρίτσας.

Σημειώνει επίσης ότι η προσφορά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελληνική κοινωνία, είναι αδιαμφισβήτητη και πως «υποχρέωση και καθήκον όλων μας, η προστασία τους, η αλληλεγγύη και η στήριξή τους, με κάθε μέσο».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr