Σύγκρουση Κουμουτσάκου-Ραγκούση: Ευτυχώς που δεν κυβερνάτε VS Δυστυχώς που κυβερνάτε

0
26

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Οξύτατο λεκτικό μπρα ντε φερ είχαν στη Βουλή, Γιώργος Κουμουτσάκος και Γιάννης Ραγκούσης, με αιχμή την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και τη σφοδρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας και τις οικονομικές της προεκτάσεις.

Οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή τη μομφή του αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη φράση «Ευτυχώς που δεν κυβερνάτε εσείς», κατηγορώντας την για εγκλωβισμό σε στείρα, ρηχή κι αβάσιμη αντιπολίτευση με μικροκομματικές αντιπαραθέσεις για τα μικρά έναντι της ενότητας στα μείζονα.  «Πρέπει να αλλάξετε ρότα εσείς κάνετε ότι μπορείτε όχι σαν είδος συνεισφοράς στην εθνική προσπάθεια αλλά σαν διαρκή απόπειρα δολιοφθοράς της», υπογράμμισε.

Η μομφή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος σήκωσε το γάντι και αντιστρέφοντας τα πυρά, κατηγόρησε τον κ. Κουμουτσάκο για προκλητική χρήση ενός «ρετρό σλόγκαν».

«Όσο δεν ξυπνάτε, να έρθετε σε επαφή με την πραγματικότητα, εσείς θα λέτε σε εμάς “ευτυχώς που δεν κυβερνάτε εσείς” και θα σας απαντάει ο λαός, όχι εμείς, “δυστυχώς που κυβερνάτε εσείς”», αντέτεινε ο κ. Ραγκούσης σε υψηλούς τόνους.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος επικεντρώθηκε και τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την παραβατικότητα της Τουρκίας, απευθύνοντας – μετά το θετικό αλλά αργό βήμα που έγινε – σαφή μηνύματα προς την Ευρώπη για τους κινδύνους της ευρωπαϊκής διστακτικότητας στην ανάσχεση της επεκτατικής πολιτικής της Άγκυρας.

«Το δόγμα της Γαλάζια Πατρίδας δεν είναι ένα σύνθημα. Είναι συνειδητή στρατηγική επιδίωξη.

Είναι το Ανατολικό ζήτημα στον 21ο αιώνα. Η Ευρώπη οφείλει πρώτα να ανασχέσει αυτή την πολιτική επιθετικής επέκτασης τη Τουρκίας και μετά να προχωρήσει σε θετική ατζέντα συζήτησης με την Τουρκία, την οποία θα έχει καταστήσει υπεύθυνη απέναντι στις πράξεις της. Θετική ατζέντα με ισχυρή αιρεσιμότητα. ισχυρές  προυποθέσεις και όρους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ήταν ξεκάθαρος στη γραμμή της Αθήνας. « Δεν αρκεί ένα διάλλειμα στην ένταση. Απαιτούμε διάρκεια στην ύφεση», είπε. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr