Στράτος Ουκρανίας: Κοιτάζουμε κατάματα το θάνατο -Δεν χαρίζουμε σπιθαμή γης

0
203

Κοινή δήλωση έκαναν σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, εν μέσω της κλιμάκωσης έντασης και τις φήμες περί επικείμενης εισβολής της Ρωσίας. Στην ανάρτηση του υπουργείου στο Twitter αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «όποιος έχει κοιτάξει στα μάτια τους στρατιώτες μας, ξέρει σίγουρα ότι δεν θα μας πάρουν το Κίεβο ή καμία άλλη πόλη».

Από την άλλη πλευρά, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Valerii Zaluzhnyi, δήλωσε πως «420.000 Ουκρανοί στρατιώτες και κάθε ανεξαιρέτως διοικητής έχουν ήδη κοιτάξει κατάματα τον θάνατο. Διοικητές των Δυνάμεων, διοικητές ταξιαρχιών, ταγμάτων και λόχων είναι ειδικοί στον τομέα τους και πατριώτες του κράτους τους. Δεν θα χαρίσουμε ούτε ένα κομμάτι ουκρανικής γης!»

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας , Oleksii Reznikov με τη σειρά του, πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες που γίνονται «ανακοινώσεις» περί μεγάλης κλίμακας ρωσικής εισβολής και αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένας επιπλέον τρόπος για να σπάσουν τα σχέδια του εχθρού.

Ο  Reznikov σημείωσε επίσης ότι σήμερα η Ουκρανία έχει μια άνευ προηγουμένου υποστήριξη από διεθνείς εταίρους – τη μεγαλύτερη από την Ανεξαρτησία της χώρας . Συγκεκριμένα, αυτό εκδηλώνεται, όπως είπε, με την προμήθεια αμυντικών όπλων, «γεγονός που αύξησε την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να απωθήσουν τον επιτιθέμενο».

Πηγή: Sigmalive

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr