Στο Βερολίνο ο Μακρόν: Μήνυμα στενής συνεργασίας Γαλλίας- Γερμανίας από τον Σολτς

0
227

Στο Βερολίνο έφτασε πριν από λίγο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο, δύο μέρες μετά την ορκωμοσία του για δεύτερη φορά στο Παλάτι των Ηλυσίων και αμέσως μετά την ομιλία του στο Στρασβούργο για την Ημέρα της Ευρώπης. 

Ο Όλαφ Σολτς αφού καλωσόρισε τον Εμανουέλ Μακρόν, τον συνεχάρη για την πρόσφατη επανεκλογή του και επιχείρησε να στείλει μήνυμα ενότητας, αλλά και στενού συντονισμού των επόμενων κινήσεων Γερμανίας και Γαλλίας ως προς τις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία, αλλά και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας.

Όπως είπε, η καλή συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας είναι σημαντική και οι δύο χώρες «συνεργάζονται καλά για να συνεργαστεί καλά η Ευρώπη» 

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα ξεσπούσε με αποτέλεσμα «χιλιάδες άνθρωποι να ζουν τον θάνατο και την καταστροφή». 

«Έχουμε βιώσει μια καμπή στην ιστορία», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Μακρόν ευχαρίστησε τον καγκελάριο Σολτς και είπε ότι θα δημιουργήσουν μια Ευρώπη που είναι πιο δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσει «μεγάλες προκλήσεις», όπως η ψηφιοποίηση, η προστασία του περιβάλλοντος και όλες οι άλλες προκλήσεις.

Πρόσθεσε ότι η Γερμανία διαδραματίζει δομικό και ζωτικό ρόλο σε όλα αυτά τα θέματα και καταβάλλει προσπάθειες για να σταματήσει ο πόλεμος.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και να σταθούμε πλάι-πλάι με την Ουκρανία προστατεύοντας παράλληλα τους πολίτες μας», τόνισε.

Υπογράμμισε δε ότι θα αυξήσουν τις νέες κυρώσεις, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας.

«Η Ευρώπη πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr