Στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Σπάρτης γιορτάζουν την Κυριακή «ένα χρόνο με ανοιχτά λουκέτα»

0
34

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 18:00, στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Σπάρτης, στην Αγία Κυριακή

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 , στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Σπάρτης ,στην Αγία Κυριακή, γιορτάσουν ένα χρόνο με ανοιχτά λουκέτα. Ένα χρόνο από τη μέρα που το Save A Greek Stray έσπασε τα λουκέτα και μετά το Zero Stray Pawject «ήρθε για να μας συνδράμει ώστε να φτάσουμε στη διάσωση εκατοντάδων πλασμάτων».

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τα σκυλιά της Σπάρτης για πολλά χρόνια ζούσαν στην κόλαση, έμπαιναν στα κυνοκομεία του δήμου και δεν έβγαιναν από εκεί σχεδόν ποτέ. Με τη συνδρομή φιλοζωικών σωματείων και εθελοντών από όλη την χώρα, του πρωθυπουργικού γραφείου και όλων όσων ανέλαβαν υπεύθυνα ένα σπαρτιατάκι καταφέραμε να φτάσουμε στην υιοθεσία περισσότερων από 500 ζώων τόσο από τα άλλοτε κολαστήρια όσο και από τους δρόμους της περιοχής μας αλλά και στην αξιοπρεπή πλέον διαβίωση 145 σκυλιών εντός του καταφυγίου της Αγίας Κυριακής. Κανένα ζώο δε ζει αλυσοδεμένο σε κάδο σκουπιδιών, κανένα ζώο δε ζει μέσα στα κόπρανά του, κανένα ζώο δε μένει νηστικό, κανένα ζώο δε μένει άρρωστο, κανένα ζώο δε μένει αβοήθητο, τουλάχιστον εν γνώσει μας.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, σε μια μέρα γιορτής αλλά και υπενθύμισης γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε την κόλαση που έφτιαξαν κάποιοι γι’ αυτά τα ζώα.Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πρακτικές ακραίας συγκάλυψης που ζήσουμε για χρόνια και οδήγησαν στις ντροπιαστικές εικόνες τον Φεβρουάριο του 2022 έχουν μείνει για πάντα στο παρελθόν και ο Δήμος μας έχει αλλάξει οριστικά σελίδα. Σας ζητάμε να έρθετε και να δώσετε ένα χάδι στα σκυλιά μας, στα σκυλιά αυτά που έζησαν την κόλαση και παραμένουν στον τόπο μαρτυρίας τους αλλά τουλάχιστον με εμάς πια που προσπαθούμε όσο περισσότερο μπορούμε για το καλύτερο. Τους το χρωστάμε.143 σπαρτιατάκια σας περιμένουν για να τα αγαπήσετε και τα βοηθήσετε. Στο χώρο του καταφυγίου θα πραγματοποιηθεί bazaar και μεγάλη γιορτή για την σωτηρία τους. Ένα πάρτι αφιερωμένο στους μικρούς μας ήρωες που επιβίωσαν σε τόσο αντίξοες συνθήκες και συνεχίζουν να εμπιστεύονται τους ανθρώπους”».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr