Στο φως το πόρισμα που αρχειοθέτησε τις καταγγελίες Βγενόπουλου κατά της Βασιλικής Θάνου

0
141

Το πόρισμα με το οποίο αρχειοθετήθηκαν οι καταγγελίες του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, φέρνει στη δημοσιότητα το iefimerida.

Οι καταγγελίες ερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν ταχύτατα από την αντιεσαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, στις 9 Ιανουαρίου 2017. Όταν παρέδωσε το πόρισμά της η κ. Ζαΐρη, ο επιχειρηματίας είχε ήδη αποβιώσει, αιφνιδίως, λόγω καρδιακής ανακοπής.

Το πόρισμα, έκτασης 5,5 σελίδων, δεν περιέχει σαφή έκθεση των θέσεων της κ. Θάνου ούτε των μαρτύρων που εξετάστηκαν. Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δεν διέταξε τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων, όπως, για παράδειγμα, η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των εμπλεκόμενων προσώπων. Περιγράφει τον επιχειρηματία ως έναν εύπιστο άνθρωπο, ο οποίος αγωνιούσε τόσο πολύ για την τύχη των συνεργατών του, ώστε ήταν «πρόθυμος να προβεί σε οποιαδήποτε ακόμη και παράνομη πράξη για να τους βοηθήσει, δεχόταν αβασάνιστα υποσχέσεις επιρροής και προέβαινε σε λογικά άλματα και κρίσεις συναισθηματικής φόρτισης».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το iefimerida δημοσίευσε ηχητικό απόσπασμα από το οποίο προκύπτει ότι η επιχειρηματίας Δ.Μ, λειτουργώντας ως ενδιάμεση ζητούσε από τον επιχειρηματία μεγάλο χρηματικό ποσό για λογαριασμό της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr