Στην Τουρκία μεταφέρθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία: Ξύλο μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών ποδοσφαιριστών – Βίντεο 

0
11

Ο αθλητισμός δεν μπορεί να ενώσει τις δύο ομάδες, οι χώρες των οποίων βρίσκονται σε πόλεμο

Στην… Τουρκία μεταφέρθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία, με άγριο ξύλο μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών ποδοσφαιριστών. Ο αθλητισμός δεν μπορεί να ενώσει τις δύο ομάδες, οι χώρες των οποίων βρίσκονται σε πόλεμο 

Παίκτες από τη ρωσική ομάδα Shinnik Yaroslavl και την ουκρανική ομάδα FC Minaj μοιράζονταν το ίδιο ξενοδοχείο στην Αττάλεια μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό λογαριασμό στο Twitter Zorya Londonsk, ο καβγάς πυροδότησε όταν ένας παίκτης της Minaj έκανε παρατήρηση σε έναν Ρώσο παίκτη επειδή συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα σε ένα μέλος του προσωπικού του ξενοδοχείου. 

Ο Ρώσος ποδοσφαιριστής φέρεται να ήταν «μεθυσμένος και ανοιχτά αγενής» και αρνήθηκε να απολογηθεί για τις ενέργειές του, κάτι που οδήγησε σε… γροθιά από τον Ουκρανό συνάδελφό του. Οι συμπαίκτες των δύο παικτών συνεπλάκησαν στη συνέχεια και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι τέσσερις παίκτες της Shinnik Yaroslavl πιθανότατα υπέστησαν κατάγματα.

Η τουρκική αστυνομία κλήθηκε να εκτονώσει την κατάσταση, ενώ κλήθηκαν και ασθενοφόρα για τους τραυματίες. 

Η FC Minaj εξέδωσε επίσημη δήλωση την Τρίτη για το συμβάν. Επιβεβαίωσαν ότι όντως έγινε καβγάς και ξεκαθάρισαν ότι ένιωθαν ότι φταίνε οι Ρώσοι παίκτες. 

«Αιτία του τσακωμού ήταν η επαίσχυντη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της ρωσικής ομάδας προς τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου και οι προκλητικές φωνές προς τους παίκτες της Minaj». 

Απάντησαν δε, στις «πληροφορίες από τα ρωσικά μέσα προπαγάνδας ότι οι παίκτες της Minaj ανάγκασαν τους παίκτες της Shinnik να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας και χτύπησαν τους παίκτες της στο ασανσέρ είναι μια ‘παραδοσιακή αυταπάτη’. Η συμπλοκή όντως έγινε, αλλά στον όροφο όπου ζούσαν οι Ρώσοι και σε ισάριθμους αριθμούς».

«Μετά το τέλος της αψιμαχίας, όταν οι παίκτες της Minaj πήγαν στα δωμάτιά τους, οι Ρώσοι συνέχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους. Όσοι προσπάθησαν να σταματήσουν τη σύγκρουση κατηγορήθηκαν ότι υποστήριζαν την Ουκρανία. Η τοπική αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει και να ηρεμήσει τους Ρώσους». 

Οι Ουκρανοί παίκτες άφησαν γρήγορα πίσω τους το περιστατικό καθώς πήγαν στην προπόνηση το πρωί της Τρίτης. 
 

Πηγή: skai.gr