Στην Καλαμάτα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Ενημερώθηκε για το τραγικό ναυάγιο

0
28

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπήκε στον χώρο των αποθηκών, όπου φιλοξενούνται οι διασωθέντες μετανάστες της ναυτικής τραγωδίας ανοιχτά της Πύλου 

Στην Καλαμάτα έφτασε πριν λίγη ώρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο.

Η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη αρχικά στο λιμάνι της πόλης, στο χώρο των αποθηκών του οποίου φιλοξενούνται προσωρινά οι διασωθέντες μετανάστες. Εκεί ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για το αν υπήρχαν παιδιά ανάμεσα στους ναυαγούς, κάτι που δεν φαίνεται μέχρι τώρα να επιβεβαιώνεται.

Παράληλλα η Πρόεδρος ενημερώθηκε, ότι έως τώρα 21 συνολικά άτομα, που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης έχουν αντιμετωπιστεί ως περιστατικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και δεν έχει χρειαστεί η συνδρομή των υπολοίπων γειτονικών νοσοκομείων, που έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Η κ. Σακελλαροπούλου μπήκε επίσης στον χώρο των αποθηκών, όπου φιλοξενούνται οι επιζήσαντες της ναυτικής τραγωδίας ανοιχτά της Πύλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπειτα μετέβη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, όπου λαμβάνει χώρα σύσκεψη για τους από εδώ και πέρα χειρισμούς και ακολούθως θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Πηγή: skai.gr