Στην ιταλική περιοχή ευθύνης το ιστιοφόρο με τους δεκάδες μετανάστες

0
23

Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, έγινε γωστο ότι το ιστοφόρο με τους μετανάστες θα περάσει στα χωρικά ύδατα ευθύνης των ιταλικών αρχών περίπου στις 9 με 10 το βράδυ, όπως και έγινε

Στην ιταλική περιοχή ευθύνης (Search and Rescue Region – SRR) βρίσκεται πλέον το ιστιοφόρο με τους 80 περίπου μετανάστες που εντοπίστηκε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής στα ανοιχτά της Πύλου. Τη διαχείριση του περιστατικού ανέλαβε πλέον το ιταλικό λιμενικό.

Το σκάφος εντοπίστηκε από νωρίς πολύ κοντά στα όριο της ζώνης έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας, απείχε μόλις 16 μίλια. Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, έγινε γωστο ότι το ιστοφόρο με τους μετανάστες θα περάσει στα χωρικά ύδατα ευθύνης των ιταλικών αρχών περίπου στις 9 με 10 το βράδυ, όπως και έγινε.

Το σκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ στόχος των επιβαινόντων ήταν να φτάσουν στην Ιταλία. Κοντά στο σκάφος έπλεαν τρία φορτηγά πλοία σε περίπτωση που το ιστιοφόρο χρειαστεί βοήθεια ή ναυαγήσει, ενώ έκανε έλεγχο και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. 

Τι δήλωνε νωρίτερα για το περιστατικό ο εκπρόσωπος του λιμενικού

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πλωτάρχης Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, τόνισε ότι παραπλέοντα σκάφη στην περιοχή, φορτηγά πλοία, κατευθύνονται στο σημείο. 

«Το ουσιώδες είναι ότι το σκάφος πλέει κανονικά στα όρια των δυο γραμμών (Ιταλία – Ελλάδα) και δεν έχει υπάρξει κίνδυνος. Πάει και ελικόπτερο για να διαπιστωθεί η ακρίβεια των στοιχείων» σημείωσε ο κ. Αλεξίου.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα για αριθμό μεταναστών… Δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν επικρατούν αυτή τη στιγμή δυσμενείς καιρικές συνθήκες» διευκρίνισε. 

Χάρτης

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr