Στην αντεπίθεση κατά των αμερικανικών αρχών ο πρίγκιπας Άντριου για την υπόθεση Έπστιν

0
94

Θανάσης Γκαβός Λονδίνο

Για επιδίωξη προβολής κατηγορεί ο πρίγκιπας Άντριου μέσω δήλωσης των δικηγόρων του την εισαγγελία της Νέας Υόρκης και το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι έχει προσφερθεί τρεις φορές να συνδράμει τις έρευνες για την υπόθεση του πρώην φίλου του Τζέφρι Έπστιν, του καταδικασθέντα ως παιδεραστή Αμερικανού χρηματιστή που αυτοκτόνησε στη φυλακή.

Η οργισμένη αντίδραση του 60χρονου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ ακολουθεί την αποκάλυψη της εφημερίδας Sun ότι το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει υποβάλει αίτημα στις βρετανικές αρχές για δικαστική κλήση προς τον πρίγκιπα Άντριου.

Οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές διατείνονται ότι ο Βρετανός πρίγκιπας δεν έχει εμφανιστεί πρόθυμος να συνεργαστεί, παρά τις περί του αντιθέτου δημόσιες δηλώσεις του.

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα χαρακτηρίζουν «απογοητευτική» την εξέλιξη, σχολιάζοντας ότι οι αμερικανικές αρχές «ίσως επιδιώκουν την προβολή αντί αποδοχής της συνδρομής που προσφέρθηκε».

Προσθέτουν ότι είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ ότι οι συζητήσεις με τον πρίγκιπα Άντριου και η διαδικασία καταθέσεων θα έμεναν απόρρητες.
 

Πηγή: skai.gr