Στίγκας στη Βουλή: «Θα αγωνιστούμε με βάση τα ιδεώδη του υγιούς εθνικισμού»

0
32

Ο κ. Στίγκας τάχθηκε κατά της «κοσμοπολίτικης αριστεράς και της παγκοσμιοποιημένης δεξιάς»

Κατά του ναζισμού και του φασισμού τάχθηκε ο Βασίλης Στίγκας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, και υποστήριξε ότι το κόμμα εκφράζει «τα ιδεώδη του υγιούς εθνικισμούν».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο δημοψήφισμα και στο ζήτημα της Μακεδονίας αλλά και το ΠΑΣΟΚ για χρέη.

«Θα αγωνιστούμε για την ισονομία και ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών όπως επιτάσσει ο υγιής πατριωτισμός. Προσβλέπουμε σε μία ενωμένη Ευρώπη αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού με ταυτόχρονη διατήρηση των χαρακτηριστικών των λαών», τόνισε ο Β. Στίγκας.

Ο κ. Στίγκας τάχθηκε κατά της «κοσμοπολίτικης αριστεράς και της παγκοσμιοποιημένης δεξιάς», την οποία χαρακτήρισε «φορέα της νέας τάξης πραγμάτων».

Έθεσε ως βασικές προτεραιότητες την αναστολή των πλειστηριασμών, την προστασία των δανειοληπτών, τη λύση του δημογραφικού προβλήματος με κίνητρα και φοροελαφρύνσεις προς τις νέες οικογένειες ακολουθώντας το παραάδειγμα της γειτονικής Ιταλίας και την εξυγίανση του ΕΣΥ. 

Υποστήριξε το ρόλο της εκκλησίας στην διατήρηση της γλώσσας και των παραδόσεων, ενάντια στις προσπάθειες ισλαμοποίησης της Ελλάδας, και τάχθηκε υπέρ της διάκρισης των όρων μετανάστης – πρόσφυγας, καλύτερης φύλαξης των συνόρων και προστασίας της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο.

Πηγή: skai.gr