Στη Μόσχα ο πρόεδρος της Ν. Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόζα, ως επικεφαλής ειρηνευτικής αποστολής

0
30

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής επισκέπτεται τη Μόσχα ως επικεφαλής αντιπροσωπείας Αφρικανών μεσολαβητών για την ουκρανική σύγκρουση 

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα, επικεφαλής αντιπροσωπείας Αφρικανών μεσολαβητών για την ουκρανική σύγκρουση, έφτασε σήμερα στη Ρωσία έπειτα από επίσκεψή του στο Κίεβο την προηγούμενη ημέρα, ανακοίνωσε η νοτιοαφρικανική προεδρία.

«Ο πρόεδρος Ραμαφόζα έφτασε στην Αγία Πετρούπολη», στη βορειοδυτική Ρωσία, όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, προτού πραγματοποιήσει συνάντηση με τους Αφρικανούς μεσολαβητές, ανέφερε η νοτιοαφρικανική προεδρία στο Twitter.

Ο Ραμαφόζα, του οποίου η επίσκεψη στη Ρωσία έχει στόχο «να συνεχίσει τις προσπάθειες της Αφρικανικής Ειρηνευτικής Αποστολής», έφτασε στην Αγία Πετρούπολη έπειτα από «εποικοδομητικές συζητήσεις που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι» χθες στο Κίεβο, σύμφωνα με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Νοτιοαφρικανική Προεδρία.

Μαζί με τους προέδρους της Ζάμπια, των Κομόρων και της Σενεγάλης, καθώς και με εκπροσώπους του Κονγκό, της Ουγκάντας και της Αιγύπτου, ο Ραμαφόζα θα συναντηθεί με τον Πούτιν «για να αναζητήσει έναν δρόμο προς την ειρήνη έπειτα από 16 μήνες ρωσοουκρανικής σύγκρουσης η οποία έχει προκαλέσει (. ..) παγκόσμια αστάθεια», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr