Στη δημοσιότητα η διαθήκη του Μπερλουσκόνι: Τι άφησε στη Μάρτα Φασίνα 

0
38

Ο Καβαλιέρε άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, αλλά μέρος της τεράστιας κληρονομιάς παίρνουν όλοι οι συγγενείς του, συνεργάτες καθώς και η τελευταία σύντροφός του

Μόλις 15 μέρες από την κηδεία του στην Πιάτσα Ντουόμο του Μιλάνου, εχθές το απόγευμα άνοιξε η διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία συντάθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2022, ημέρα κατά την οποία ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Ο Μπερλουσκόνι άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, αλλά μέρος της κληρονομιάς –ύψους 3,6 δισ. ευρώ – παίρνουν όλοι οι συγγενείς του, συνεργάτες καθώς και η τελευταία σύντροφός του, Μάρτα Φασίνα. 

κηδεια μπερλουσκονι

Τα τρία μικρότερα παιδιά του Μπερλουσκόνι, Ελεονόρα, Μπάρμπαρα και Λουίτζι, στην κηδεία του πατέρα τους – 14 Ιουνίου 2023

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa: 

– Το 53% του ομίλου Fininvest, ο οποίος  διαχειρίζεται τις μετοχές όλων των υπολοίπων επιχειρήσεων, στο εξής θα ανήκει στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Καβαλιέρε, την Μαρίνα και τον Πιερσίλβιο, μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
– Τα τρία μικρότερα παιδιά, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, θα κατέχουν τη μειοψηφία των μετοχών της οικονομικής αυτοκρατορίας.
– O Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη διαθήκη του όρισε να δοθούν 100 εκατομμύρια ευρώ στον αδελφό του, τον Πάολο, και 
–  άλλα 100 στην τελευταία του σύντροφο, την Μάρτα Φασίνα, την οποία είχε «παντρευτεί» σε έναν συμβολικό γάμο. 

marta

Συντετριμμένη στην κηδεία η Μάρτα Φασίνα, σύντροφος – «σύζυγος» του Μπερλουσκόνι

Στον στενό του συνεργάτη και πρώην βουλευτή Μαρτσέλο Ντελλ’ Ούτρι, ο «μίστερ τιβί» αφήνει 30 εκατομμύρια ευρώ.

Στο τέλος του κειμένου αναφέρεται:«Σας ευχαριστώ, την αγάπη μου σε όλους σας, ο πατέρας σας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι»

Μετά τη δμοσιοποίηση του περιεχομένου της διαθήκης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σήμερα το πρωί, οι μετοχές των εταιριών του ομίλου του σημείωσαν πτώση στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Μετρητά, μετοχές, κινητά και ακίνητα αξίας 3,6 δισ. ευρώ η περιουσία του Μπελουσκόνι 

Σύμφωνα με τη La Repubblica η κληρονομιά του Μπερλουσκόνι αποτελείται από μετοχές εισηγμένες στο χρηματιστήριο που σε τιμές αγοράς προσεγγίζουν τα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτά οποία προστίθεται κι ένα δίκτυο άλλων εταιρειών που περιλαμβάνει βίλες και άλλα ακίνητα, την ποδοσφαιρική ομάδα της Μόντσα στη Serie A, μια σειρά οικονομικών επενδύσεων σε ψηφιακές εταιρείες, έναν στόλο τριών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου κ.α.. 

Σημειώνεται πως η κληρονομιά περικλείεται σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο της εταιρείας Fininvest και σε διάφορες γνωστές οικογενειακές κατοικίες που μαζί με άλλα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία (βάρκες, ιστιοφόρα και διάφορα έργα τέχνης) υπό τον έλεγχο της εταιρείας Idra, φτάνουν την αξία των 425 εκατομμυρίων ευρώ.  

Επίσης, προστίθενται σε αυτά, οι Mediaset (Mfe-MediaForEurope, μετά τη μετακόμισή της στο Άμστερνταμ), Banca Mediolanum και ο εκδοτικός οίκος Mondadori.  

Επομέμως, στο σύνολο τα περιουσιακά στοιχεία του Μπερλουσκόνι υπερβαίνουν τα 3,6 δισ. ευρώ. 

Η Ιταλική εφημερίδα τονίζει πως η περιουσία των 3,6 δισ. Ευρώ «είναι σίγουρα μια συντηρητική εκτίμηση», και το πραγματικό ποσό είναι αρκετά παραπάνω. 

Στις 12 Ιουνίου, την ίδια ημέρα που έκανε αντίστοιχη ανάλυση η La Repubblica, το περιοδικό Forbes προέβη σε μια ανώτερη εκτίμηση: «Ο Μπερλουσκόνι είχε καθαρή αξία 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή του θανάτου του», πάνω από το 50% των οποίων δεσμευμένα σε επενδύσεις και μετρητά. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr