Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ εκτιμούν την συνεργασία με την Κύπρο για την καταπολέμηση των παράνομων χρηματοοικονομικών ροών

0
53

Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεργασία με τους Κύπριους εταίρους μας, για να κάνουμε τους βασικούς παράγοντες του άδικου πολέμου του Κρεμλίνου κατά της Ουκρανίας να λογοδοτήσουν».

Στην στενή συνεργασία των ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση των παράνομων χρηματοοικονομικών ροών και την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, το Στέιτ Ντηπάρτμεντ ανέφερε «οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν πολύ τη συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης των παράνομων χρηματοοικονομικών ροών. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεργασία με τους Κύπριους εταίρους μας, για να κάνουμε τους βασικούς παράγοντες του άδικου πολέμου του Κρεμλίνου κατά της Ουκρανίας να λογοδοτήσουν».

Πρέσβυς ΗΠΑ στην Κύπρο: Οι ΗΠΑ εκτιμούν τη συνεργασία μεταξύ των αμερικανικών και των κυπριακών αρχών ως προς την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν τη συνεργασία μεταξύ αμερικανικών και κυπριακών αρχών ως προς την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter και η πρέσβυς των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούλι Φίσερ.

Σύμφωνα με την ανάρτησή της, «τέθηκε σε ισχύ ένας νέος γύρος χαρακτηρισμών κατά φυσικών και νομικών προσώπων-κλειδιά που επιτρέπουν τη συνέχιση του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

«Οι ΗΠΑ εκτιμούν ιδιαίτερα την υποστήριξη και τη συνεργασία μεταξύ των αμερικανικών και των κυπριακών αρχών για τη διασφάλιση του συντονισμού ώστε (οι παραπάνω) να λογοδοτήσουν», σημείωσε η κα Φίσερ σχετικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr