Σταμάτης: Συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή των ουκρανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα

0
48

Συνάντηση ενημέρωσης μεταξύ του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας, Γιώργου Σταμάτη και της συντονιστικής επιτροπής των ουκρανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κ. Σταμάτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ουκρανικών κοινοτήτων για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής Πολιτείας στο πλαίσιο της υποστήριξης και της υποδοχής των Ουκρανών προσφύγων που καταφθάνουν στην ελληνική επικράτεια.

Η συντονιστική επιτροπή των ουκρανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα κατέθεσε μια σειρά από επίκαιρα ερωτήματα, δηλώνοντας παράλληλα τη διαθεσιμότητά της για την ενίσχυση των δράσεων και πρωτοβουλιών, ενόψει των κρίσιμων προκλήσεων που θα συνοδεύσουν την έλευση των ανθρώπων από την Ουκρανία.

 Στη συνάντηση έδωσαν το παρών από τις ουκρανικές κοινότητες «η Γη του Πελαργού», ο «Σύλλογος Ενίσχυσης και Προβολής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Τρεμπίτα», η «ΕλληνοΟυκρανική Σκέψη», η «Ukrainian Women in Greece», η κοινότητα «Μπορισθένης», η ιδρύτρια του Humanity Greece, Γεωργία Παράσχου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλα τα μέρη συμφώνησαν στη διατήρηση συνεχούς επαφής, ενημέρωσης και επικοινωνίας αναφορικά με τα γεγονότα, καθώς επίσης και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr