Σταϊκούρας: Γίνεται ένα ακόμα βήμα για την επένδυση στο Ελληνικό

0
12

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης το νομοσχέδιο με τις τελευταίες εκκρεμότητες για την έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό.

Το σχέδιο κυρωτικού νόμου επί της Σύμβασης Διανομής – Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας και του Ειδικού Διαγράμματος Διανομής, περιλαμβάνει διατάξεις για τη  διαδικασία εισφοράς εμπραγμάτων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ προς την Ελληνικό Α.Ε., ενώ προβλέπει τη δυνατότητα διενέργειας πρόδρομων εργασιών στο ακίνητο από τον φορέα της επένδυσης, πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. χωρίς καμία επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου, με στόχο την επιτάχυνση των βημάτων υλοποίησης του έργου. 

Δείτε το σχέδιο νόμου εδώ

Στο ίδιο νομοσχέδιο εμπεριέχονται και ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με διαδικαστικά ζητήματα αδειοδότησης των αναγκαίων έργων και ζητήματα λειτουργίας των επιμέρους χρήσεων.

Υπ. Οικονομικών: Εμβληματική επένδυση για την οικονομία

«Το Υπουργείο Οικονομικών, σταθερά προσηλωμένο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Κυβέρνησης με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, συνεχίζει να συμβάλλει, έμπρακτα και με συνέπεια, στην ταχεία εκκίνηση και εξέλιξη μιας εμβληματικής επένδυσης για την εθνική οικονομία», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το οικονομικό επιτελείο.

Α. Γεωργιάδης: Μπήκαμε στην τελική ευθεία

Ως ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην προσπάθεια προώθησης της επένδυσης στο Ελληνικό, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ το μήνυμα ότι «μπήκαμε στην τελική ευθεία» έδωσε μέσω twitter ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συμφωνία για δωρεάν χρήση χώρων από το δημόσιο

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών παράλληλα με το εξαιρετικό αποτέλεσμα που επετεύχθη στη διανομή της έκτασης προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, το Υπουργείο συμφώνησε με τον επενδυτή σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, για τη μακροχρόνια δωρεάν παραχώρηση χρήσης προς το Υπουργείο Οικονομικών ή και άλλους φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, τριών ισόγειων χώρων υψηλής επισκεψιμότητας και προβολής εντός του Μητροπολιτικού Πόλου, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για δράσεις συναφείς με την ενίσχυση του τουρισμού και την προσέλκυση επενδύσεων. 

Πηγή: skai.gr