Σταδιακή άρση Locdown-Ημερομηνίες «κλειδιά»: Τα Χριστούγεννα και το μεγάλο ερώτημα της εστίασης

0
50

Δεδομένο φαίνεται πως είναι πλέον πως δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε άρση του Lockdown στις 30 του μήνα.

Κυβέρνηση και ειδικοί δεν έχουν προχωρήσει μέχρι ώρας σε οριστικές αποφάσεις με τις συζητήσεις και τις προτάσεις που προκύπτουν σε συσκέψεις να αποτελούν περισσότερο “σχέδια επί χάρτου”.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ερωτηθείσα σχετικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί με πληροφορίες εντούτοις να επισημαίνουν ως ημερομηνία-στόχο για αυτό την 7η Δεκέμβρη.

Η παραπάνω ημερομηνία φαίνεται να ισχύει για παιδικούς σταθμούς αλλά και για την λειτουργία καταστημάτων παιχνιδιών και χριστουγεννιάτικων ειδών, με την απόφαση αυτή να υποδεικνύει παράλληλα και την αναγκαιότητα τόνωσης της ψυχολογίας των πολιτών μέσω του ανοίγματος της αγοράς.

Ημερομηνία “κλειδί” για την σταδιακή άρση του Lockdown θεωρείται ωστόσο και η 14η Δεκεμβρίου οπότε και στοχεύεται, χωρίς να θεωρείται δεδομένο, το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ειδικά για τις αγορές πάντως κρίνεται απαραίτητη προηγουμένως η κατάρτιση ενός ειδικού σχεδίου όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των εμπορικών κέντρων, τα οποία και προσελκύουν πλήθος κόσμου.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει πάντως η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και μπαρ με βέβαιο να είναι σε κάθε περίπτωση το σενάριο πως εάν υπάρξει άνοιγμα αυτό θα γίνει κάτω από πολύ συγκεκριμένους όρους και προυποθέσεις ( Δεδομένη απαγόρευση στο να υπάρχουν όρθιοι πχ) ενώ πιθανό είναι ακόμη και το ενδεχόμενο αυτά να μην ανοίξουν τελικά καθόλου στο επόμενο διάστημα.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr