Στα τελευταία «εμπόδια» πριν τις κάλπες εστιάζει η ΝΔ

0
25

Η Πειραιώς με πρωτοστάτη τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και όλα τα στελέχη της, επικεντρώνεται πλέον στα “εμπόδια” που κατέγραψαν οι προηγούμενες κάλπες

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Με την κλεψύδρα των εκλογών να μετράει τα τελευταία τέσσερα εικοσιτετράωρα πριν το στήσιμο της κάλπης της 25ης Ιουνίου, η Πειραιώς με πρωτοστάτη τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και όλα τα στελέχη της, επικεντρώνεται πλέον στα “εμπόδια” που κατέγραψαν οι προηγούμενες κάλπες, επιχειρώντας να ξεπεραστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με γνώμονα αυτά τα εμπόδια καταρτίστηκε κατά κύριο λόγο και το πρόγραμμα των τελευταίων ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη που βρέθηκε χθες στη Χαλκιδική και σήμερα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη όπου και θα πραγματοποιήσει το βράδι την ομιλία του στη Νέα Παραλία, ενώ αντίστοιχη στόχευση έχουν και οι περιοδείες των πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ κάποιοι εκ των οποίων επισκέφτηκαν την Πιερία, εστιάζοντας “στις μαύρες τρύπες” που προκλήθηκαν στις προηγούμενες εκλογές από κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, μειώνοντας εν μέρη την “ποσοστιαία φόρα που είχε το κόμμα της οδού Πειραιώς, παραδοσιακά σε αυτές τις περιοχές.

Μετά την περιοδεία του στη Χαλκιδική, στον Πολύγυρο, τη Νικήτη και τα Νέα Μουδανιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα εκλογικά αποτελέσματα της Χαλκιδικής την 21η Μαΐου, όπου ναι μεν η ΝΔ κατέκτησε το ποσοστό που έλαβε πανελλαδικά, λαμβάνοντας 39,92%, ωστόσο φάνηκε να έχει διαρροές προς τα δεξιά της, με την Ελληνική Λύση να καταγράφει 6.79% και το κόμμα Νίκη να φτάνει το 5,39%.

“Δεν διέφυγε της προσοχής μας το εκλογικό αποτέλεσμα στη Χαλκιδική. Εμείς πήγαμε πολύ καλά. Αλλά σίγουρα ένας από τους λόγους που επισκέπτομαι και στοχευμένα περιοχές της Μακεδονίας είναι ακριβώς για να επιχειρηματολογήσω υπέρ τής ανάγκης να στηριχθεί η Νέα Δημοκρατία από συμπολίτες μας που επέλεξαν κόμματα και κομματίδια εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας, ενδεχομένως και λίγο αβίαστα. Ενδεχομένως αισθάνονταν ότι δεν υπήρχε ουσιαστικό διακύβευμα διακυβέρνησης στην προηγούμενη κάλπη” επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον Βασίλη Χιώτη και τον Νότη Παπαδόπουλο. Παρατήρησε, επίσης, ότι ” έπρεπε και εμείς να εξηγήσουμε, ειδικά στα ζητήματα που αφορούν στην Ορθοδοξία και την πίστη, ότι κανένα κόμμα -πόσω μάλλον ένα μικρό κομματίδιο το οποίο δεν το γνωρίζαμε καν πριν από λίγους μήνες- δεν μπορεί να διεκδικεί το μονοπώλιο της πίστης και να καπηλεύεται με αυτόν τον τρόπο την ορθοδοξία, η οποία προφανώς δεν μπορεί να περιχαρακωθεί στα όρια κανενός κόμματος, είτε μικρού είτε μεγάλου” σχολίασε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι “αυτό το μήνυμα πια έχει αρχίσει να γίνεται πιο κατανοητό, αλλά από εκεί και πέρα εκλογές έχουμε, η βούληση των πολιτών είναι ελεύθερη και θα αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής” κατέληξε.

Ουσιαστικά με την παρουσία του σήμερα και στη Θεσσαλονίκη όπου και εκεί η ΝΔ παρά τα μεγάλα ποσοστά της, δέχτηκε πιέσεις από την Ελληνική Λύση και τη “Νίκη” ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να το “παλέψει” μέχρι την τελευταία στιγμή και να απευθυνθεί για δεύτερη φορά μέσα στον Ιούνιο σε όσους ψηφοφόρους αμφιταλαντεύονται και έλκονται από εκείνους, που όπως λένε στην Πειραιώς, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το πατριωτικό και το θρησκευτικό συναίσθημα προς άγραν ψήφων.

Ήδη άλλωστε κατά την περιοδεία του στις αρχές του μήνα σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Πιερία, ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους που επέλεξαν μικρότερα κομματίδια, ανύπαρκτα , όπως τα χαρακτήρισε, που προσπαθούν “να εκφράσουν αυτά αυθεντικά το θρησκευτικό συναίσθημα” και τόνισε: “Θέλω να τους πω ότι η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων. Η πίστη και η ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»” είπε, ενώ και τότε είχε εξαπολύσει επίθεση και σε όσους επιχειρούν να μονοπωλήσουν τον πατριωτισμό και την υπεράσπιση εθνικών συμφερόντων, απαριθμώντας αντίστοιχα τα όσα έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2019 και για μια τετραετία για την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας.

Πηγή: skai.gr