Στα ίχνη της αρκούδας που κατέβηκε στον Χορτιάτη, η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ»

0
42

Η αυτοψία στο σημείο επιβεβαίωσε ότι η ζημιά σε μελίσσια έχει γίνει από αρκούδα καθώς βρέθηκαν ίχνη και τρίχες που έχουν σταλεί για ανάλυση DNA

Για πρώτη φορά κατέβηκε αρκούδα στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρουν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» που βρίσκονται από προχθές στα ίχνη της στο Χορτιάτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, τα μέλη της ενημερώθηκαν το πρωί της περασμένης Τρίτης από μελισσοκόμο της περιοχής του Χορτιάτη για ζημιά στα μελίσσια του.

Μετά από αυτοψία στο πεδίο επιβεβαιώθηκε ότι η ζημιά έχει γίνει από αρκούδα καθώς βρέθηκαν ίχνη και γενετικό υλικό (τρίχες) το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση DNA.

«Με δεδομένο ότι έχει αναφερθεί παρουσία αρκούδας και στο φράγμα Βασιλικών (πριν από μια εβδομάδα) και στο φράγμα Τριαδίου και καθώς τα ίχνη του ζώου μοιάζουν πολύ με τα ίχνη αρκούδας που έχουν βρεθεί πρόσφατα στην Χαλκιδική, είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για το ίδιο ζώο. Αυτή η υπόθεση πρέπει να επιβεβαιωθεί ή να καταρριφθεί από την ανάλυση DNA που θα γίνει στις τρίχες που έχει συλλέξει ο συνεργάτης της Καλλιστώς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης έχει ενημερωθεί από την «Καλλιστώ» από την πρώτη στιγμή ενώ βρίσκεται σε επιφυλακή και θα ενεργοποιήσει το πρωτόκολλο αλληλεπίδρασης ανθρώπου-αρκούδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr