«Σούρζα Μπουτ»: Ο άγνωστος παράδεισος της Εύβοιας με τη φυσική σπηλιά, μόλις 2 ώρες από την Αθήνα (vid)

0
46

Αν ακούγατε “Σούρζα Μπουτ” θα σκεφτόσταν ότι είναι κάποιο… σύνθημα ή κάποια ακατάληπη φράση.

Σίγουρα το μυαλό σας δεν θα πήγαινε στο ότι είναι μια παραλία στη Νότια Εύβοια, πολύ κοντά στο χωριό Ζάρακες Εύβοιας (συντεταγμένες στο τέλος του κειμένου), φτιαγμένη για… ναυαγούς και ρωβινσώνες.

Πετάμε λοιπόν πάνω από τη “Σούρζα Μπουτ” (δηλ. ψιλή άμμος στα Αρβανίτικα) που δικαιώνει την ονομασία της, καθώς πρόκειται για δύο όρμους που ενώνονται με ψιλή άμμο, που καταλήγει σε έναν ψηλό αμμόλοφο.

Στα δεξιά της υπάρχει μια μεγάλη σπηλιά που χωράει τουλάχιστον 30 άτομα και προσφέρει βαθύ ίσκιο καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Στα αριστερά της υπάρχουν μερικά βραχάκια που δημιουργούν μια μικρή πισίνα, όπου τα νερά είναι πάντα ήρεμα και η άμμος παχιά και πολύ απαλή.

Στην ανατολική πλευρά υπάρχει μια τρίτη παραλία με όμορφο χρώμα, αλλά πετρώδης.

Για πρόσβαση στην παραλία απαιτούνται 2 ώρες οδήγησης από την Αθήνα έως την Παραλία Ζαράκων και στη συνέχεια για πρόσβαση στην Σούρζα Μπουτ υπάρχουν 3 επιλογές:

Α) Με σκάφος (3 λεπτά απόσταση) από την Παραλία Ζαράκων.

Β) Με τα πόδια (800 μέτρα περπάτημα). Δεξιά από την Παραλία Ζαράκων ξεκινά μονοπάτι που φτάνει έως την παραλία (προσοχή: υπάρχει ένα μικρό δύσκολο κομμάτι – απότομη κατάβαση προς το τέλος της διαδρομής).

Γ) Με κανό από την Παραλία Ζαράκων. 

Πηγή: Haanity

Πηγή: skai.gr