Σουρβίνος σε ΣΚΑΪ 100,3: Προσοχή σε νέες εστίες διασποράς

0
21

Οι γενικοί δείκτες της πανδημίας, δηλαδή ο αριθμός των διασωληνώσεων και των νοσηλευομένων  φαίνεται ότι σταδιακά και σταθερά βελτιώνονται ενώ αρχίζει και υπάρχει αποσυμφόρηση στις κλινικές, τόνισε ο καθηγητής Ιολογίας και μέλος του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι η αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων θα διαρκέσει αρκετό χρόνο και σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται εντατική προσπάθεια για να μην προκληθούν νέες εστίες διασποράς κορωνοϊού, όπως συνέβη σε Κέρκυρα και Χανιά. 

Δήλωσε παράλληλα ότι παρατηρείται μείωση στον μέσο όρο ηλικίας των ανθρώπων που νοσούν, κάτι που έχει να κάνει και με τον εμβολιασμό σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ενδεικτικά στην Κρήτη πρόσθεσε, ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που νοσούν έπεσε στα 31 έτη στο Ηράκλειο και σε άλλους νομούς στα 29 έτη.

Ο κ. Σουρβίνος, εξέφρασε την ανησυχία του για την μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων και αναφερόμενος στην μετάλλαξη από την Νιγηρία, τόνισε ότι εμφανίστηκε με μεγάλη διασπορά στην Αττική και σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα και γι’ αυτό εντείνεται η επιτήρηση.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr