Σουηδία: Θετικοί στον κορωνοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος και η πριγκίπισσα Σοφία

0
325

Tα ανάκτορα της Σουηδίας ανακοίνωσαν ότι ο πρίγκιπας της Σουηδίας Κάρολος Φίλιππος και η σύζυγός του πριγκίπισσα Σοφία διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με το ζεύγος να αισθάνεται καλά στην υγεία του. 

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίστηκε ότι ο βασιλιάς Κάρολος ΙΣΤ’ Γουσταύος και η βασίλισσα Σίλβια, η μεγαλύτερη αδελφή του πρίγκιπα και διάδοχος του θρόνου πριγκίπισσα Βικτόρια και ο σύζυγός της πρίγκιπας Δανιήλ θα υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για την COVID-19.

Από τους πρώτους «γαλαζοαίματους» που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Ο Κάρολος είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα ενώ μετά από την περιπέτειά του δήλωσε πως είναι μία «παράξενη, απογοητευτική και συχνά τρομακτική εμπειρία» όταν οι άνθρωποι χωρίζονται από τους αγαπημένους τους.

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να πει πότε θα τελειώσει, αλλά θα τελειώσει. Μέχρι να συμβεί, ας προσπαθήσουμε όλοι να ζήσουμε με ελπίδα και, με πίστη στον εαυτό μας και ο ένας στον άλλο, προσβλέποντας σε καλύτερους χρόνους».

Τον Μάρτιο έγινε γνωστό πως θετικός στον κορωνοϊό ήταν ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό. Τον Απρίλιο είχε νοσήσει και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, κάτι που δεν είχε ανακοινωθεί εκείνη την περίοδο ενώ ένα μήνα μετά διαγνώστηκε θετικός ο 28χρονος πρίγκιπας Χοακίμ του Βελγίου, ο οποίος είχε δώσει το «παρών» σε πάρτι στην Ισπανία παρά το lockdown.

Πηγή: Must

Πηγή: skai.gr