Σοκάρει το πόρισμα για τις συνθήκες διαβίωσης στο «γηροκομείο-κολαστήριο» του Κορυδαλλού

0
27

Οι τρόφιμοι ήταν ατημέλητοι και απεριποίητοι, φορούσαν βρώμικα ρούχα τα οποία δεν ήταν δικά τους, ήταν ακίνητοι και δεν μιλούσαν

Συγκλονίζουν τα νεα στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο του Κορυδαλλού.

Το πόρισμα από τον Συνήγορο του Πολίτη είναι αποκαλυτπικό,

Η ατμόσφαιρα στον χώρο ήταν αποπνικτική, μύριζε ούρα και στα κρεβάτια τα στρώματα ήταν πολύ λεπτά και με βρώμικα κλινοσκεπάσματα.

Οι τρόφιμοι ήταν καταβεβλημένοι, αδύναμοι.

Κάποιοι είχαν δερματικές αλλοιώσεις και άλλοι φαίνονταν να πονούν και φώναζαν ζητώντας βοήθεια, ωστόσο δεν υπήρχε αρχείο εξετάσεων για κανέναν.

Το κλιμάκιο απ’ τον Συνήγορο του Πολίτη έκανε αυτοψία τον περασμενο Νοέμβριο στο γηροκομείο, μετά απο αλλεπάλληλες καταγγελίες, αλλά και ελέγχους που είχαν προηγηθεί απο την περιφέρεια.

Όπως διαπίστωσαν, οι τρόφιμοι ήταν ατημέλητοι και απεριποίητοι, φορούσαν βρώμικα ρούχα τα οποία δεν ήταν δικά τους, ήταν ακίνητοι και δεν μιλούσαν, ενώ υπήρχαν και τρόφιμοι που φαίνονταν να αγνοούνται.

Ενώ έτσι περιέγραφαν όσα είδαν οι ελεγκτές, το γηροκομείο συνέχιζε να λειτουργεί κανονικά.

Σε μία δομή, που ούτε καν γνώριζε την ύπαρξή της, η ίδια η ένωση των μονάδων φροντίδας.

Είναι μία μονάδα που δεν την ξέραμε καν, δεν είναι μέλος του συνδέσμου μας δεν υπάρχουν φάκελοι ιατρικοί αν είναι δυνατόν” αναφέρει ο Στέλιος Προσαλίκας, Πρόεδρος Ένωσης ΜΦΗ.

Από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τον Σεπτέμβριο του 2021 η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, έκανε 8 ελέγχους, στέλνοντας τις εκθέσεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Ωστόσο όταν η αίτηση ακύρωσης έφτασε να συζητθεί στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, απορρίφθηκε για μη κατάθεση παραβόλου.

Οι 35 ηλικιωμένοι που βρίσκονται στο γηροκομείο αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλες δομές.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr