Σκυλακάκης: «Δώρο» τμήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής 4 σε πληττόμενους του κορωνοϊού

0
37

Της Ναντίν Χαρδαλιά 

Μη επιστρεπτέο στο δημόσιο, θα είναι ένα τμήμα του τέταρτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν μείωση τζίρου εξαιτίας lockdown στην περιοχή που δραστηριοποιούνται, όπως δήλωσε από τη Βουλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο ίδιος απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, καθώς το σχέδιο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη από το οικονομικό επιτελείο, διαβεβαίωσε, ωστόσο, για τη λήψη του εν λόγω μέτρου με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής 4, που αναμένεται να ξεκινήσει από τον Νοέμβριο.

«Θα χρειαστεί ένα ακόμη μέτρο ειδικά για τις περιοχές που έχουμε lockdown και τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από το lockdown, με βάση και τη μείωση του τζίρου που σημειώνουν. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί στην “Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4”, που ένα κομμάτι της – θα δούμε πώς και με ποιον τρόπο- θα είναι μη επιστρεπτέο. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί μας επιτρέπει να τους δώσουμε εκτός από ρευστότητα και πραγματική ενίσχυση, στη βάση, όμως, της πραγματικής επίπτωσης που είχε ο κορωνοϊός ή το lockdown στα έσοδά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κατσαφάδου, για τις επιχειρήσεις του Πόρου.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα ορθής αξιοποίησης των πόρων του ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης, σημειώνοντας πάντως πως η κυβέρνηση σκοπεύει να εκκινήσει ορισμένα από τα προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων κι εργαζομένων πριν από τη λήψη αυτών των χρημάτων.

 «Πρέπει να κάνουμε έναν πολύ προσεκτικό σχεδιασμό. Δεν έχουμε δει το τέλος πανδημίας, θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι τρεις μήνες, 4-5 ίσως 6 μήνες, αναλόγως του τι θα συμβεί με τα εμβόλια. Εμείς πρέπει να βρεθούμε κοντά στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους», είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr