Σιγκαπούρη: Ανήρτησε fake news για τον κορωνοϊό στο Facebook και μπήκε φυλακή

0
103

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών επέβαλαν οι αρχές της Σιγκαπούρης σε έναν ταξιτζή λόγω μιας ανάρτησης που έκανε στο Facebook.

Στην ανάρτησή του μετέφερε fake news ότι λόγω του lockdown, που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, θα κλείσουν τα καταστήματα τροφίμων και ότι οι πολίτες θα πρέπει να σπεύσουν να κάνουν προμήθειες.

Ο Κένεθ Λάι Γιόνγκ Χούι, 40 ετών, έσβησε το μήνυμα που είχε αναρτήσει σε ιδιωτική ομάδα του Facebook με περίπου 7.500 μέλη έπειτα από 15 λεπτά, όμως η εισαγγελέας ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης, όπου έχουν σημειωθεί ξεσπάσματα πανικού στη διάρκεια των τεσσάρων μηνών που μάχεται κατά του κορωνοϊού, έχουν επιβάλει αυστηρές ποινές σε όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα ή διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την ασθένεια.

«Η ψυχολογική μάχη να περιοριστεί ο φόβος και η υστερία είναι εξίσου σημαντική με τη μάχη για τον περιορισμό της Covid-19», δήλωσε η αναπληρώτρια εισαγγελέας Ντέμπορα Λι υποβάλλοντας την πρότασή της για την τιμωρία του 40χρονου.

Ο Λάι, ο οποίος επέλεξε να εκπροσωπήσει τον εαυτό του, καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η αστυνομία έλαβε μια καταγγελία στις 20 Απριλίου σχετικά με την ανάρτηση του Λάι, στην οποία ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα κλείσει όλα τα εστιατόρια και τα καφέ και ότι τα σούπερ μάρκετ θα ανοίγουν μόνο δύο ήμερες την εβδομάδα.

«Καλύτερα να κάνετε προμήθειες για τον επόμενο μήνα τουλάχιστον», έγραφε στην ανάρτηση του, με άλλους χρήστες να του ζητούν στα σχόλια να μην διασπείρει φήμες.
 

Πηγή: Reuters

Πηγή: skai.gr