Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Δύο συγγενείς των θυμάτων καταθέτουν στην ανακρίτρια Λάρισας

0
64

Την πόρτα του ανακριτή νωρίτερα πέρασε ο σταθμαρχης της επόμενης βάρδιας μετά το δυστύχημα

Δύο συγγενείς θυμάτων καταθέτουν αυτήν την ώρα στην ανακρίτρια Λάρισας αναφορικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σημειώνεται πως την πόρτα του ανακριτή νωρίτερα πέρασε ο σταθμαρχης της επόμενης βάρδιας μετά το τραγικό δυστύχημα, ώστε να δώσει εξηγήσεις και όσες πληροφορίες χρειάζεται στον ανακριτή για τα αίτια του ατυχήματος και την απόδοση των ευθυνών.

Σε εφέτη ανακριτή οι έρευνες για τα Τέμπη 

Την αναβάθμιση των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δρομολόγησε στο μεταξύ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος ο οποίος έχει οριστεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως υπεύθυνος για την εποπτεία του συνόλου των ερευνών.

Μετά την απολογία και την προσωρινή κράτηση του σταθμάρχη του οποίου τα μοιραία και εγκληματικά λάθη συνετέλεσαν καθοριστικά στην τραγωδία, ο κ. Δασκαλόπουλος με έγγραφο του, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια του Εφετείου Λάρισας, προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη- ανακριτή η έρευνα για την ανείπωτη τραγωδία.

Χωριστή έρευνα για τα έργα

Παράλληλα και με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, διατάχθηκε ξεχωριστή έρευνα δικαιοσύνη για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου με έλεγχο των συμβάσεων, γιατί δεν προχώρησαν, πόσα χρήματα δαπανήθηκαν, γιατί δεν τηρήθηκαν χρονοδιαγράμματα και ποιοί ευθύνονται για όλα αυτά. Η έρευνα ανατέθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός ζήτησε αναβάθμιση της έρευνας στη Λάρισα στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο και έρευνες σε βάθος για τις καθυστερήσεις στα έργα από τη δικαιοσύνη πριν ακόμα ολοκληρωθεί η έρευνα της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, το πόρισμα της οποίας, όπως αναφέρει θα διαβιβαστεί στη δικαιοσύνη.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr